14 Απρ 2016

Εγνατία - Γιάννενα: ξύλο σε οικογένειες προσφύγων και προσαγωγές

Οι πρόσφυγες, στην πλειοψηφία τους οικογένειες με μικρά παιδιά, είχαν προχωρήσει στον αποκλεισμό του αυτοκινητοδρόμου σε μια ύστατη προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν την κυβέρνηση και την κοινή γνώμη για τις άθλιες, όπως καταγγέλλουν, συνθήκες που επικρατούν στο στρατόπεδο στον Κατσικά Ιωαννίνων.
Σύμφωνα με το epiruspost.gr κατά την επιχείρηση η αστυνομία προχώρησε σε 27 προσαγωγές. Ανάμεσα στους προσαχθέντες συγκαταλέγονται και εθελοντές ισπανικής ΜΚΟ που εδώ και μέρες δραστηριοποιείται στον καταυλισμό του Κατσικά. Οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι λίγες ώρες αργότερα. Σημειώνεται ότι ομάδα αλληλέγγυων από την πόλη των Ιωαννίνων πραγματοποίησε κατάληψη στο Δημαρχείο της πόλης με αίτημα την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων.
Το μόνο που ακούς στο βίντεο είναι μικρά παιδιά να ουρλιάζουν και μπάτσους να δίνουν παραγγέλματα, ενώ κάποια στιγμή ακούγεται καθαρά το «μην τραβάς» προς τους φωτορεπόρτερ.
Περίπουν πριν από μια ώρα πραγματοποιήθηκε επέμβαση των ΜΑΤ και διάλυση της διαμαρτυρίας οικογενειών προσφύγων που έκλειναν την Εγνατία οδό, αρνούμενοι να επιστρέψουν στο κολαστήριο-στρατόπεδο συγκέντρωσης του Κάτσικα.
Μαρτυρίες αλληλέγγυων αναφέρουν για σκηνές πανικού με γυναικόπαιδα να ουρλιάζουν και ξύλο από τους μπάτσους.http://www.topontiki.gr/ & https://www.facebook.com/RhesusGr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com