14 Απρ 2016

Εγνατία - Γιάννενα: ξύλο σε οικογένειες προσφύγων και προσαγωγές

Οι πρόσφυγες, στην πλειοψηφία τους οικογένειες με μικρά παιδιά, είχαν προχωρήσει στον αποκλεισμό του αυτοκινητοδρόμου σε μια ύστατη προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν την κυβέρνηση και την κοινή γνώμη για τις άθλιες, όπως καταγγέλλουν, συνθήκες που επικρατούν στο στρατόπεδο στον Κατσικά Ιωαννίνων.
Σύμφωνα με το epiruspost.gr κατά την επιχείρηση η αστυνομία προχώρησε σε 27 προσαγωγές. Ανάμεσα στους προσαχθέντες συγκαταλέγονται και εθελοντές ισπανικής ΜΚΟ που εδώ και μέρες δραστηριοποιείται στον καταυλισμό του Κατσικά. Οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι λίγες ώρες αργότερα. Σημειώνεται ότι ομάδα αλληλέγγυων από την πόλη των Ιωαννίνων πραγματοποίησε κατάληψη στο Δημαρχείο της πόλης με αίτημα την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων.
Το μόνο που ακούς στο βίντεο είναι μικρά παιδιά να ουρλιάζουν και μπάτσους να δίνουν παραγγέλματα, ενώ κάποια στιγμή ακούγεται καθαρά το «μην τραβάς» προς τους φωτορεπόρτερ.
Περίπουν πριν από μια ώρα πραγματοποιήθηκε επέμβαση των ΜΑΤ και διάλυση της διαμαρτυρίας οικογενειών προσφύγων που έκλειναν την Εγνατία οδό, αρνούμενοι να επιστρέψουν στο κολαστήριο-στρατόπεδο συγκέντρωσης του Κάτσικα.
Μαρτυρίες αλληλέγγυων αναφέρουν για σκηνές πανικού με γυναικόπαιδα να ουρλιάζουν και ξύλο από τους μπάτσους.http://www.topontiki.gr/ & https://www.facebook.com/RhesusGr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: