....................................................

14 Απρ 2016

Ημέρα Παλαιστινιακής Γης το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

Την ημέρα της Παλαιστινιακής Γής τιμά το Σάββατο 16 Απριλίου ο Παλαιστινιακός Σύνδεσμος στη Βόρεια Ελλάδα.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συνδέσμου, Δαναϊδών 7 (πρώτη κάθετος στη Δωδεκανήσου μετά το αστυνομικό τμήμα, δεξιά) και θα αρχίσει στις 7μμ.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:
-Ελ Μασρί Φεισάλ, πρόεδρος Παλαιστινιακού Συνδέσμου στη Βόρειο Ελλάδα
-Παντελής Σαββίδης, δημοσιογράφος.

Η Ημέρα της Παλαιστινιακής Γης καθιερώθηκε και τιμάται εδώ και 35 χρόνια από το παλαιστινιακό κίνημα. Η καθιέρωση της ημέρας αυτής οφείλεται στο γεγονός ότι στις 30 Μαρτίου 1976, οι Άραβες του Ισραήλ, είχαν πραγματοποιήσει γενική απεργία για την υπεράσπιση της παλαιστινιακής γης, ερχόμενοι αντιμέτωποι με τις δυνάμεις κατοχής, με αποτέλεσμα τη δολοφονία έξι παλαιστινίων διαδηλωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com