...................

3 Απρ 2016

Χαλκιδική: Οι ευθύνες δεν παραγράφονται

Τον τελευταίο καιρό συνεχίζεται η αδειοδότηση της επέκτασης των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων της Eldorado Gold. Η ιστορία των αδειοδοτήσεων των μεταλλείων έχει αποδείξει ότι κάθε άδεια δημιουργεί τετελεσμένα και νομιμοποιεί την καταστροφή της Β.Α. Χαλκιδικής.
“Εμείς κινούμαστε με βάση ένα τρίπτυχο, το έχουμε πει και το επαναλαμβάνουμε μονότονα. Η υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος, η υπηρέτηση της νομιμότητας και η προστασία του περιβάλλοντος. Αυτά τα τρία είναι που μας καθοδηγούν σε κάθε μας βήμα.” ΔΤ ΥΠΕΚΑ 1/4/2016
Για να ισχύσει το τρίπτυχο που επικαλείται το ΥΠΕΚΑ μένει να υπάρξει ακολουθία πολιτικού λόγου και διοικητικών πράξεων. Για παράδειγμα, αναμένονται ακόμα τα διοικητικά μέτρα για τις βεβαιωμένες παραβάσεις της Eldorado Gold. Ποιος έχει την ευθύνη γι αυτό;
Ποια νομιμότητα εφαρμόζεται; Η “νομιμότητα” των κυβερνήσεων που διατήρησαν τη διαπλοκή και προώθησαν “επενδύσεις με κάθε κόστος”; Η “νομιμότητα” μιας προστασίας του περιβάλλοντος που έχει συστηματικά ξηλωθεί με φωτογραφικά νομοσχέδια υπέρ κάθε ιδιώτη “επενδυτή”; Η “νομιμότητα” που χτίζεται μέσα από αποφάσεις του ΣτΕ που πρώτο μέλημά του είναι να στηρίξει την Eldorado Gold;
Ευθύνη υπάρχει όσο εφαρμόζονται νόμοι που αντιτίθενται στην προστασία του δημόσιου συμφέροντος και του περιβάλλοντος και δεν καταργούνται. Ευθύνη υπάρχει όσο δεν παράγεται νομολογία πραγματικής προστασίας.
Όσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν σταματάει τις καταστροφικές μεταλλευτικές δραστηριότητες στην Β.Α. Χαλκιδική, επωμίζεται ευθύνες που δεν παραγράφονται. Κοινωνική συναίνεση στην καταστροφή της Χαλκιδικής δεν θα υπάρξει ποτέ. Για εμάς, το τέλος κάθε αδειοδότησης των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων είναι μονόδρομος. Θα υπερασπιστούμε τον τόπο μας και το μέλλον των παιδιών μας.

https://soshalkidiki.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com