...................

5 Απρ 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΤΟΥ ΒΑΘΕΟΣ

Με απόφαση του υπουργού παιδείας κ. Φίλη οι μαθητές του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας του Βαθέος τιμωρούνται με παράταση των σπουδών τους κατά ένα εξάμηνο. Ο λόγος της τιμωρίας τους δεν είναι η ασυνέπεια των μαθητών αλλά η ανευθυνότητα του υπουργείου το οποίο διόρισε τους ωρομίσθιους καθηγητές αρχές Μαρτίου.
Το υπουργείο, όπως και όλη η οικονομία της χώρας, υποταγμένο στις δεσμεύσεις των μνημονίων, τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις απαιτήσεις του Κεφαλαίου δεν μπορεί και δεν επιθυμεί να ασκήσει φιλολαϊκή εκπαιδευτική πολιτική. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε στις αόριστες υποσχέσεις του υπουργού περί διορισμών, τα τεράστια κενά από την αρχή της χρονιάς που καλύπτονται από συναδέλφους (αναπληρωτές – ωρομίσθιους) πολλών ταχυτήτων.
Με πρόσχημα τον περίφημο εθνικό διάλογο για την παιδεία η κυβέρνηση προσπαθεί να υπεκφύγει των ευθυνών της που είναι η πλήρωση των κενών με μόνιμους διορισμούς και η ομαλή λειτουργία όλων των σχολείων.
Οι ενήλικες μαθητές του ΣΔΕ, θυσιάζοντας το πολύτιμο χρόνο τους, ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις που τους έθετε το σχολείο. Ο σκοπός ήταν να ολοκληρώσουν τον κύκλο των σπουδών και να διεκδικήσουν μία θέση εργασίας. Η απόφαση του υπουργού καταστρατηγεί όλο τον προγραμματισμό τους.
Θεωρούμε ότι τα ΣΔΕ είναι σχολεία δεύτερης ευκαιρίας και όχι δεύτερης κατηγορίας. Θα πρέπει να έχουν το δικό τους εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό.
Απαιτούμε, το υπουργείο να αποσύρει την απόφαση της παράτασης εξαμήνου. Οι μαθητές να ολοκληρώσουν το κύκλο σπουδών τον Ιούνιο και να πάρουν τα απολυτήρια.

ΕΛΜΕ Σάμου, 04-04-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com