6 Απρ 2016

Καταγγελία της Λαϊκής Αντίστασης - Α.Α.Σ. για τη συκοφάντηση και φίμωση της πολιτικής έκφρασης αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

6.4.2016

Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καταγγέλλει την αντιμεταναστευτική συμφωνία κυβέρνησης- ΕΕ που ξεκίνησε η πραγματοποίηση της την Δευτέρα 4.4.2016, με μαζικές «επαναπροωθήσεις» προσφύγων από ελληνικά νησιά στην Τουρκία.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να υλοποιήσει την αντιμεταναστευτική πολιτική επιστρατεύει κατασταλτικά μέτρα τα οποία δεν στρέφονται μόνο κατά των προσφύγων αλλά και κατά των δημοκρατικών φωνών που στέκονται αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες. Αυτό επιβεβαιώνει και το κρούσμα την Τρίτη 5/4 στο Πειραιά όπου το Λιμενικό κράτησε μέλη του «Συντονισμού για το προσφυγικό-μεταναστευτικό», όταν πήγαν να μοιράσουν προκηρύξεις στους πρόσφυγες. Το γεγονός αυτό έγινε αφορμή για τα αστικά μέσα ενημέρωσης για να συκοφαντήσουν (για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» κλπ.) ενέργειες προσφυγικής αλληλεγγύης που κινούνται με έναν άλλο προσανατολισμό για το προσφυγικό κι έξω απ’ το πλαίσιο των ελεγχόμενων ΜΚΟ.

Η αλληλεγγύη στα θύματα του ιμπεριαλισμού, στους κατατρεγμένους απ’ τον πόλεμο, είναι δικαίωμα και υποχρέωση του κάθε προοδευτικού ανθρώπου. Όπως δικαίωμα και υποχρέωση είναι:
  • Να καταδεικνύεται με κάθε ευκαιρία ο πραγματικός υπεύθυνος για τα καραβάνια των προσφύγων και των μεταναστών, ο πόλεμος, οι ιμπεριαλιστές και τα στηρίγματά τους σε κάθε χώρα.
  • Να καταγγέλλονται οι ιμπεριαλιστές και οι πόλεμοι τους, να καταγγέλλεται η ελληνική κυβέρνηση που δίνει γη και ύδωρ για να βομβαρδίζεται ο Συριακός λαός.
  • Να καταγγέλλεται η αντιμεταναστευτική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, της εξαρτημένης μεγαλοαστικής τάξης και των πολιτικών δυνάμεων της και να αποκαλύπτεται η αλήθεια για τις συνθήκες κράτησης στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, κάτι που άλλωστε είναι γνωστό στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, και για τα σχέδια της άρχουσας τάξης για την απέλαση τους.
Η ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ- Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία για ν’ ασκήσει αυτό το δικαίωμα και υποχρέωση, ενάντια σε κάθε απόπειρα απαγόρευσης, στην τρομοκράτηση, τη φίμωση και τη συκοφαντία, καλεί τους εργαζόμενους και τους δημοκράτες να πάρουν μαζικά μέρος στο αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες το Σάββατο 9 Απρίλη στον Πειραιά.

Όλοι στην Αντιπολεμική Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση αλληλεγγύης το Σάββατο 9 Απρίλη, στις 12 στον σταθμό ΗΣΑΠ στον Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com