3 Απρ 2016

Το ΚΚΕ(μ-λ) για δημοσίευμα του ΠΡΙΝ: Η επαναστατική αντίληψη στο κίνημα δεν στηρίχτηκε ποτέ σε οπορτουνισμούς και ψέματα

Όπως πληροφορήθηκαν οι αναγνώστες του ΠΡΙΝ της Κυριακής 3 Απρίλη «την Πέμπτη (σ.σ. 31/3) πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΚΚΕ(μ-λ) σύσκεψη πολιτικών οργανώσεων (συμμετείχε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ), που συμφώνησαν στην ενίσχυση του αντιπολεμικού αντινατοϊκού συλλαλητηρίου της ερχόμενης Κυριακής».
Βέβαια, όσοι παρευρέθηκαν την Πέμπτη 31 Μάρτη στη μαζική σύσκεψη οργανώσεων και συλλογικοτήτων που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΟΛΜΕ (μεταξύ αυτών και δύο στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) γνώριζαν πολύ καλά ότι ανταποκρίθηκαν σε ένα κάλεσμα της ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας -και όχι του ΚΚΕ(μ-λ)- με συγκεκριμένη πρόταση για συνδιοργάνωση αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού συλλαλητηρίου αλληλεγγύης στους πρόσφυγες για το Σάββατο 9 Απρίλη στον Πειραιά (http://la-aas.blogspot.gr/2016/03/blog-post_28.html).
Όπως, επίσης, πολύ καλά διαπίστωσαν οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όπως καταγράφτηκε και στο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από τη σύσκεψη ( http://la-aas.blogspot.gr/2016/04/31316.html ), η πρόταση για το Σάββατο 9 Απρίλη δεν είχε στόχο να λειτουργήσει αντιπαραθετικά με αντίστοιχες πρωτοβουλίες σε άλλες περιοχές της Ελλάδας αλλά «σε σύμπλευση με αντίστοιχες κινητοποιήσεις που γίνονται πανελλαδικά το Σαββατοκύριακο 9-10 Απρίλη  ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο και τον ξεριζωμό». Ο λόγος που προτάθηκε το Σάββατο είχε να κάνει με την εκτίμηση της ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας ότι είναι μια μέρα όπου το συλλαλητήριο στον Πειραιά θα έχει μεγάλη απήχηση, σε μια πόλη με κίνηση, σε αντίθεση με την Κυριακή. Εκτίμηση την οποία υποστήριξε και ο εκπρόσωπος της ΟΡ.Μ.Α. που παρευρέθηκε στη σύσκεψη, αλλά και εκπρόσωποι άλλων συλλογικοτήτων.
Ας σημειωθεί ότι, ούτε μέχρι τη σύσκεψη αυτή, αλλά ούτε και μέσα στη σύσκεψη, καμία συγκεκριμένη πρόταση δεν είχε κατατεθεί από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά ούτε και σε κάποια αντίστοιχη σύσκεψη είχε καλέσει. Ουσιαστικά, οι εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τοποθετήθηκαν στη βάση του να υπηρετηθεί το «σχέδιο» για πανελλαδική ημέρα αγώνα (το οποίο ακόμη δεν γνωρίζουμε πότε και από ποιους αποφασίστηκε) και όχι η ουσία του ζητήματος. Και, ουσιαστικά, αυτό που ζητούσαν είναι -κρυμμένο πίσω από τη μορφή- να περάσει ένα πολιτικό «καπέλο».
Ας σημειωθεί, επίσης, ότι σε άλλες πόλεις (όπως π.χ. Θεσσαλονίκη και Χανιά) τα σχήματα της ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας δεν δίστασαν να συμμετέχουν στη συνδιοργάνωση συλλαλητηρίων για τις 10 του μήνα, αφού κάτι τέτοιο προέκυψε μετά από συγκεκριμένη πολιτική απεύθυνση.
Από πού κι ως πού, λοιπόν, προέκυψε το συγκεκριμένο ρεπορτάζ του ΠΡΙΝ; Είναι προϊόν παραπληροφόρησης και μάλιστα τόσο εκτεταμένης; Δεν το πιστεύουμε. Αντίθετα, αυτό που πιστεύουμε είναι ότι οι μικροηγεμονισμοί (γιατί περί αυτού πρόκειται), όταν δεν μπορούν να βρουν πολιτικά επιχειρήματα, επιλέγουν την οπορτουνίστικη ευκολία της αποσιώπησης και της παραπλάνησης. Γι’ αυτό, εξάλλου, στο συγκεκριμένο ΠΡΙΝ δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στο συλλαλητήριο που αποφάσισε η σύσκεψη για το Σάββατο 9 Απρίλη (εδώ το σχετικό κάλεσμα: http://antigeitonies.blogspot.gr/2016/04/9.html ) και παρ’ ότι εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είπε ότι θα το στηρίξει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με κάποιο τρόπο!
Συγνώμη, σύντροφοι, αλλά έτσι ούτε συναγωνιστική αντίληψη καλλιεργούμε, ούτε αντιπολεμικό κίνημα στηρίζουμε, ούτε την επαναστατική κομμουνιστική αντίληψη προωθούμε!

Κυριακή 3 Απρίλη 2016
Το ΓραφείοΤύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

3 σχόλια:

Praktoras Provokatoras είπε...

Βρέ παιδιά! Γιατί τόση γκρίνια για το τίποτα? Το ΠΡΙΝ έτσι κι αλλιώς είναι εφημερίδα του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, κι όχι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δεν έγινε και τίποτα συνταρακτικό...

Ανώνυμος είπε...

Χρειάζεται μία επεξήγηση. Το άρθρο που αναφέρεται;
Το πρόβλημα είναι ότι το ΠΡΙΝ αναφέρει ότι ήταν πρωτοβουλία του ΚΚΕ μλ και όχι της ΛΑΑΑΣ, ή υπάρχει και κάτι άλλο;

Ανώνυμος είπε...

Τι δεν καταλαβενουν οι παραπανω φιλοι.Και βεβαια δεν πρεπει να δημιουργητε θεμα για την αναφορα στο ΚΚΕμ-λ και οχι στην Λ-Α ΑΑΣ, παρ ολο που δεν ειναι 'κομψο' το μπερδεμα, που δεν πρεπει να παρατηρηται σε δυναμ που λενε οτι θελουν να συνεργαζονται.Το μεγαλο θεμα ειναι οτι η ανακ. της Λ-Α ΑΑΣ αναφερει οτι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμφωνησε να βοηθησει την εκδηλωση του σαβατου, ενω το ΠΡΙΝ γραφει οτι ηΛ-Α ΑΑΣ θα παρει μερος στην εκδηλωση της κυριακης. Μου εκανε εντυπωση διαβαζωντας καθετως το ΠΡΙΝ και γι αυτο το σχολειασα στο προηγουνενο αρθρο των αντιγειτονιων πριν υπαρξει η ανακ του ΚΚΕμλ.Το παρατηρησα παρ ολο που το θεμα δεν το ειχα στο πανω μερος του μυαλου μου μιας και δεν ειμαι υποστηριχτης του ΚΚΕμλ το οποιο ομως παρακολουθω και σεβομαι,ΜΑΝΩΛΗΣ