...................

10 Απρ 2016

Αντιιμπεριαλιστική - αντιπολεμική κινητοποίηση στα Χανιά

Παρά τη μικρή της μαζικότητα, η αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στην νατοϊκή βάση της σούδας, αποτέλεσε ένα αξιόλογο γεγονός στη ζωή της πόλης. Ήταν αφορμή για να ανοίξει η συζήτηση, έστω σε ένα στενό δυναμικό των αριστερών οργανώσεων για το ρόλο των βάσεων, που δίπλα στο νατοϊκό στόλο στο Αιγαίο στις μέρες μας μετατρέπουν τη χώρα κυριολεκτικά σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Και το λέμε αυτό γιατί δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, με ευθύνη μιας σειράς «αριστερών» οργανώσεων, απαξιώνεται η αντιβασική-αντιιμπεριαλιστική πάλη που είναι ανάγκη να αναπτύξει ξανά η νεολαία και ο λαός. Όλοι γνωρίζουν για ποιους μιλάμε. Για να μην πούμε ότι δυστυχώς αυτή η απαξίωση αποτελεί υποταγή στην επιλογή της μεγαλοαστικής τάξης για βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, η οποία υποταγή αφορά το μεγάλο μέρος της αριστεράς της εποχής μας πλην Λακεδαιμονίων. Παρά το δράμα των προσφύγων και τους πολεμικούς κινδύνους που κλιμακώνονται, το πλαίσιο της συνολικότερης υποταγής της αριστεράς στους αρνητικούς συσχετισμούς και στο σύστημα εντέλει, καθορίζει και την έγνοια της για την αντιιμπεριαλιστική πάλη με ένα ουσιαστικό τρόπο. Όσο για τους μικροκομματισμούς που αντιμετωπίσαμε σε όλη τη συνδιοργάνωση, σαν Πρωτοβουλία Αντίστασης δεν θα αναφερθούμε, απλά γιατί δεν αξίζει.
Η Λαϊκή Αντίσταση και η Πρωτοβουλία Αντίστασης συμμετείχαν στη διαδήλωση με δυναμικό μπλοκ και πλούσια συνθηματολογία, που δίνει κατεύθυνση πάλης σε ένα ευρύτερο δυναμικό αγωνιστών. Μετά την επιτυχημένη εκδήλωση με τους Τούρκους συντρόφους του Παρτιζάν, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και δεύτερη εκδήλωση σε μικρό διάστημα, ενώ συνολικότερα με πανό προκηρύξεις και με ντουντούκα τις τελευταίες μέρες, η Πρωτοβουλία Αντίστασης κατάφερε να καταδείξει σε χιλιάδες Χανιώτες την ανάγκη, να συνδεθεί η αλληλεγγύη στα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου με την πάλη για να πάψει η χώρα να μετατρέπεται σε ορμητήριο των φονιάδων των λαών, που με τη δράση τους πυκνώνουν τα καραβάνια της προσφυγιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com