...................

15 Απρ 2016

Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας

Περίπου 1000 εκπαιδευτικοί έδωσαν το παρών σήμερα έξω από το Υπουργείο Παιδείας για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη διάταξη του Υπουργείου, που ορίζει τη διαδικασία διορισμού αναπληρωτών για την επόμενη χρονιά.
Σύμφωνα με τη διάταξη αυτή πριμοδοτούνται οι δύο τελευταίοι ΑΣΕΠ τόσο αποφασιστικά, που τελικά καταδικάζονται στην ανεργία οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί που ως αναπληρωτές έχουν οργώσει για πολλά χρόνια τη χώρα - αν δεν έχουν επιτύχει στους δύο τελευταίους ΑΣΕΠ.
Η συγκέντρωση αποτελούνταν στην πλειοψηφία από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, αλλά πλαισιώθηκε και από το τμήμα μόνιμων που είναι με ένα μόνιμο τρόπο πιο κοντά στο κίνημα.
Η συγκέντρωση είχε παλμό και κυριάρχησε (και αυτό είναι θετικό) το αίτημα για ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ και η απαίτηση ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ. Σημειώνουμε ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι την επόμενη χρονιά όχι μόνο δεν πρόκειται να γίνει σοβαρός αριθμός μόνιμων διορισμών, αλλά θα περιοριστούν δραστικά και οι προσλήψεις αναπληρωτών.
Σημειώνουμε επίσης ότι παρά τις φετινές προσλήψεις 22.000 αναπληρωτών, παραμένουν ακόμα 4.000 κενά.
Δυνάμεις των ΜΑΤ εμφανίστηκαν όταν έγινε προσπάθεια να πηδήξουν κάποιοι τα κάγκελα και να μπουν στον περίβολο του Υπουργείου. Συνδικαλιστικά στελέχη της ΟΛΜΕ παρά τη μόνιμη τάση τους για τέτοια τηλεοπτικά, δεν κρίνουν ότι είναι ώρα για γύρο συνελεύσεων και για αγωνιστικές αποφάσεις. Ακολούθησε μια διαλυτική διαδικασία "διαλόγου" με τον Υπουργό.

Ηταν η πρώτη σχετικά μαζική (αν σκεφτούμε και ότι το Υπουργείο, ως τόπος συγκέντρωσης λειτουργεί αποθαρρυντικά) συγκέντρωση εκπαιδευτικών μετά από καιρό. Δεν πρέπει όμως να μείνει στη μέση, αλλά κόντρα στο κλίμα μοιρολατρίας, να παρθούν πρωτοβουλίες για γύρο γενικών συνελεύσεων.

Στη συγκέντρωση παρέμβηκαν με πανό και προκήρυξη οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών και φώναξαν ανάμεσα σε άλλα και τα παρακάτω συνθήματα:

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών - ενάντια στην πολιτική των περικοπών
Οχι στη λιτότητα και την ανεργία - μονιμη για όλους και σταθερή εργασία
Μόνιμοι, αδιόριστοι, αναπληρωτές - με κοινούς αγώνες θα βγούμε νικητές
Αδιοριστία, λιτότητα, φραγμοί - αυτή είναι του συστήματος η πολιτική
Αυτή η πολιτική είναι αντιλαϊκή - δε θέλει διορθώσεις αλλά ανατροπή
Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι - ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη
Στους μαζικούς αγώνες η προοπτική - και όχι στους διαλόγους και στη συνδιαλλαγή
Ο διάλογός τους είναι μια απάτη - φορτώνει την κρίση στου λαού την πλάτη
Σε ΟΟΣΑ, κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ - απάντηση θα δώσουν οι αγώνες του λαού
Κάτω τα μέτρα τα αντιλαϊκά - ασφάλιση, περίθαλψη για όλους μας δουλειά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com