...................

21 Απρ 2016

Για την τετραμερή συνάντηση υπουργών Βαλκανικών χωρών στη Θεσσαλονίκη

Ανακοίνωση Τύπου

H τετραμερής συνάντηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών της Ελλάδας, της Αλβανίας, της Βουλγαρίας και της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί το διήμερο 21 και 22 Απριλίου στην Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών έρχεται να επισφραγίσει την πολιτική των κλειστών συνόρων, των φρακτών και της καταστολής ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Πολιτική και συμπεριφορά στην οποία πρωταγωνίστησε πριν λίγες μόνο ημέρες η κυβέρνηση των Σκοπίων στην Ειδομένη αλλά καθόλου δεν υστερούν οι κυβερνήσεις και των υπόλοιπων βαλκανικών κρατών. Πραγματοποιείται στα πλαίσια των Νατοϊκών και Ευρωενωσιακών υπαγορεύσεων και συμφωνιών.

Η ελληνική κυβέρνηση που συνυπέγραψε την επαίσχυντη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας κλιμακώνει καθημερινά την πολιτική πίεσης, αποτροπής και καταστολής ενάντια στους πρόσφυγες του πολέμου. Ενός πολέμου που προκάλεσαν οι ιμπεριαλιστές και τα ενεργούμενα τους στην Συρία διαλύοντας κοινωνίες και ολόκληρες χώρες. Έχει προσκαλέσει τους Νατοϊκούς εμπρηστές του πολέμου να εγκατασταθούν στο Αιγαίο, αυξάνοντας τους κινδύνους για τον λαό μας και τους λαούς της περιοχής. Το αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα στην Θεσσαλονίκη και σε ολόκληρη την Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει και να κλιμακώσει την πάλη του ενισχύοντας ταυτόχρονα κάθε γνήσια πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και στους μετανάστες, έξω από τα διατεταγμένα όρια του κρατικού και ευρω-ενωσιακού “εθελοντισμού”.

Θεσσαλονίκη 20-4-2016

Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com