...................

21 Απρ 2016

Ξάνθη: Άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων σε ΡΟΔΟΠΗ και ΚΟΜΟΤΕΧ

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ
ΚΑΤΩ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Μετά από πολλές αναβολές εκδικάζονται την Πέμπτη 21 Απρίλη τα ασφαλιστικά μέτρα για την απόλυση εργαζομένων από την ΚΟΜΟΤΕΧ και τη ΡΟΔΟΠΗ. Είναι φανερό ότι οι απολύσεις που έγιναν σ’ αυτά τα εργοστάσια στα τέλη του περασμένου έτους και ξεπέρασαν τις δέκα, στόχευαν ξεκάθαρα τα δικαιώματα των εργαζομένων. Και πρώτα απ’ όλα το δικαίωμα στη συλλογική οργάνωση και πάλη. Γι αυτό οι απολύσεις στην ΚΟΜΟΤΕΧ αφορούσαν εργαζόμενους του νέου μη εργοδοτικού σωματείου, γι αυτό και εργοδοτική τρομοκρατία στη ΡΟΔΟΠΗ προσανατολιζόταν στο τσάκισμα της ενότητας του σωματείου.
Αυτή άλλωστε η ενότητα και ο αγώνας των εργατών της ΡΟΔΟΠΗΣ έβαλε φρένο στις μαζικές απολύσεις του περασμένου χειμώνα και στις επιδιώξεις της εργοδοσίας για μείωση μισθών και νέα ωράρια λάστιχο. Επιδιώξεις που ξαναέρχονται σήμερα στην επιφάνεια με νέες πιέσεις και απειλές και αφού αθετήθηκαν οι προφορικές υποσχέσεις για επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων, που είχαν δοθεί υποκριτικά κάτω από την πίεση της απεργίας.
Για να αποδειχθεί για μια ακόμη φορά, ότι η λεγόμενη κοινωνική ειρήνη και η «συνεννόηση» με την εργοδοσία δεν είναι τίποτε άλλο παρά υποταγή στην ακατάσχετη τάση του κεφαλαίου να τσακίσει δικαιώματα και να καταργήσει κατακτήσεις.
Στις σημερινές συνθήκες της βάρβαρης επίθεσης του συστήματος και των κυβερνήσεών του (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), όπου εφαρμόζονται μια σειρά από αντεργατικά, μνημονιακά μέτρα, δεν χωράει κανένας εφησυχασμός. Τίποτα δε χαρίστηκε ποτέ και σε κανέναν. Μόνο η ενότητα των εργατών, η ετοιμασία και το ξέσπασμα νέων αγώνων μπορούν να εγγυηθούν πραγματικές νίκες.
Η άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων εργατών και στα δύο εργοστάσια, το μπλοκάρισμα των προθέσεων της εργοδοσίας για μειώσεις μισθών και αλλαγές σε ωράρια και η προετοιμασία-συμμετοχή στις αντιστάσεις του λαού στα βάρβαρα μέτρα των μνημονίων (ειδικά σήμερα στην αντιασφαλιστική και φορολογική επιδρομή), αποτελούν άμεσο και επιτακτικό καθήκον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com