...................

6 Απρ 2016

Κάλεσμα της Λαϊκής Αντίστασης στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη 06/04/2016
Η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ, καλεί
ΣΤΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
την Κυριακή 10 Απρίλη 2016,
στις 6 μμ Γ΄ Σώμα Στρατού
και στην Συναυλία Aλληλεγγύης στις 8:30 μ.μ., στο Αγ. Βενιζέλου
που διοργανώνουν σωματεία εργαζομένων, φοιτητικοί σύλλογοι, πρωτοβουλίες γειτονιών και συλλογικότητες της πόλης.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ!
Ο πόλεμος που κυνηγά τους Σύριους, τους Ιρακινούς, τους Αφγανούς, τους Λίβυους πρόσφυγες απειλεί όλους τους λαούς της Ανατολικής Μεσογείου. Η παρουσία των πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο είναι μια τεράστια απειλή για την ειρήνη και τα συμφέροντα του λαού μας. Οι βάσεις των ΗΠΑ στην Κρήτη είναι μαγνήτες ολέθρου. Αγωνιζόμενοι για να φύγουν οι εμπρηστές του πολέμου από την χώρας μας υπερασπίζουμε την ειρήνη και την ασφάλεια του λαού μας αλλά και των γειτονικών λαών.
Η επαίσχυντη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας που υπέγραψε και η ελληνική κυβέρνηση σε συνδυασμό με το κλείσιμο των συνόρων, είναι ταφόπλακα για εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες. Είναι η συνέχεια των πολιτικών άγριας εκμετάλλευσης, των κραυγών μίσους και ρατσισμού, των αντί-μεταναστευτικών νόμων και των καθεστώτων έκτακτης ανάγκης και καταστολής που πληθαίνουν στην Ευρώπη.
Οι ίδιοι που αποφάσισαν να διώξουν τους πρόσφυγες από την Ευρώπη, είναι αυτοί που σε συνεργασία με τις ελληνικές κυβερνήσεις έχουν βυθίσει τον λαό μας στην φτώχεια και την ανεργία με τα μνημόνια και την θηλιά του ξένου δανεισμού. Αυτοί που θέλουν να στείλουν πίσω στην κόλαση τους ξεριζωμένους είναι αυτοί που με τις πολιτικές τους μετατρέπουν καθημερινά χιλιάδες νέους Έλληνες σε μετανάστες.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποτάσσεται πλήρως στις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών,
ανακηρύσσει «φίλους και συμμάχους» τους αμερικανούς φονιάδες, τάζει νέες στρατιωτικές βάσεις, εμπλέκει επικίνδυνα τη χώρα στα πολεμοχαρή τους σχέδια.
Για όλα αυτά η κινητοποίηση μας και η ενεργός συμμετοχή μας είναι ζήτημα ζωής, αξιοπρέπειας και πολιτισμού. Δεν είναι μόνο αλληλεγγύη στους άλλους αλλά και υποχρέωση απέναντι στις οικογένειες μας, στα παιδιά μας, για την επιβίωση του λαού μας.
· Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις επεμβάσεις. Ορθώνουμε μέτωπο συνεχούς αγώνα ενάντια στους δολοφόνους των λαών.
· Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Καμιά συμμετοχή σε πολεμικές εξορμήσεις και συνασπισμούς.
· Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Όχι στο κλείσιμο των συνόρων. Όχι στην συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, ταξιδιωτικά έγραφα σε όλους. Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
· Έμπρακτη λαϊκή αλληλεγγύη, ανεξάρτητη και ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές διατεταγμένου «εθελοντισμού», στις καθεστωτικές ΜΚΟ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους ψευδό-φιλάνθρωπους εξουσιαστές.
Ο λαός μας, οι εργαζόμενοι, η νεολαία πρέπει να διαδηλώσουν μαζικά, εκφράζοντάς στους δρόμους, την αντίθεσή τους στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο!
Ενάντια σ’ αυτούς που γεννούν τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τους πολέμους, την προσφυγιά και που προετοιμάζουν ένα νέο σφαγείο για τους λαούς!

www.la-aas.blogspot.gr email: l.a.a.a.synergasia@gmail.com 

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/4/16, 10:26 μ.μ.


    Ερώτηση: Θα γίνουν δύο (2) διαφορετικές Συναυλίες Aλληλεγγύης;
    Η μία στις 08:30 μμ, στο Αγ. Βενιζέλου και η άλλη στις 09:00 μμ, στο Λιμάνι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο αρχικός τόπος ήταν το λιμάνι. Άλλαξε όμως και γι' αυτό και το αλλάξαμε και στο κείμενο κάτι που δεν ήταν εφικτό για την αφίσα, που για να είμαι ειλικρινής δεν το σκέφτηκα ότι εκεί γράφει για το λιμάνι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com