...................

18 Απρ 2016

Λάρισα: αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

Αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες έγινε το Σάββατο 16 Απρίλη στη Λάρισα μετά από κάλεσμα τοπικών συλλογικοτήτων. Μετά από συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου έγινε πορεία προς το στρατόπεδο της 1ης Στρατιάς (έδρα ΝΑΤΟικών) και στη συνέχεια με λεωφορείο και ι.χ. οργανώθηκε μετάβαση στο στρατόπεδο προσφύγων στο Κουτσόχερο. Για άλλη μια φορά (όπως και στην προηγούμενη κινητοποίηση της 10 Απρίλη) ήταν έντονη η παρουσία αστυνομίας και με ΜΑΤ απαγόρευαν την είσοδο των διαδηλωτών στο στρατόπεδο. Παρά όμως την αστυνομοκρατία η απαγόρευση έσπασε από τους ίδιους τους πρόσφυγες που μαζικά, μαχητικά και με συνθήματα βγήκαν από το στρατόπεδο και ενώθηκαν με τους διαδηλωτές. Και σ’ αυτή την κινητοποίηση οι διοργανωτές έριξαν το βάρος στο “open the borders” βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το “stop the war” και τα άλλα αντιπολεμικά και αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα.
Με δικό της μπλοκ συμμετείχε η Λαϊκή Αντίσταση-Α.Α.Σ. Λάρισας που με πανό, προκήρυξη και συνθήματα πρόβαλε την αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική γραμμή. Η μόνη γραμμή που δίνει προοπτική και διέξοδο και στους πρόσφυγες αλλά και στο λαό μας, που πολιτικοποιεί τις κινήσεις αλληλεγγύης και οικοδομεί το κοινό μέτωπο των λαών που σήμερα χρειάζεται για να μπει φραγμός στον πόλεμο και στους ιμπεριαλιστές που ρημάζουν χώρες, μακελεύουν λαούς και είναι υπαίτιοι για τη προσφυγιά. Εκτός από τη ΛΑΑΑΣ με μπλοκ και πανό συμμετείχαν η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης και Αγώνα σε Πρόσφυγες & Μετανάστες της Λάρισας, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες της Καρδίτσας, η ΚΕΕΡΦΑ Βόλου, η Λέσχη Εργασίας - Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τρικάλων κ.α.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com