...................

1 Απρ 2016

Τρίτη μέρα απεργίας των εργαζομένων στην «Μαλτέζος ΑΒΕΕ»

Τρίτη μέρα απεργίας σήμερα των εργαζομένων στο εργοστάσιο ηλιακών θερμοσιφώνων «Μαλτέζος ΑΒΕΕ», οι οποίοι πραγματοποίησαν και παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.
Την απεργία κήρυξε το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων. «Δεν πάει άλλο», τονίζουν οι εργαζόμενοι, και διεκδικούν να μπει τέρμα στην απληρωσιά και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα μηνών που τους οφείλονται.
Με την απεργιακή κινητοποίησή τους διεκδικούν, επίσης, την επαναφορά του λεωφορείου για τη μεταφορά προς και από το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο, όπως γινόταν μέχρι πρότινος.
Παράλληλα, παλεύουν για την υπογραφή νέας ΣΣΕ, όπου θα κατοχυρώνονται τα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά τους δικαιώματα.
Την Πέμπτη, δεύτερη μέρα της απεργίας, η εργοδοσία απέλυσε τέσσερις εργαζόμενους, μέλη της Εργοστασιακής Επιτροπής. «Οι απολύσεις ήταν σχεδιασμένες - στοχευμένες και εκδικητικές», τονίζει στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο.

http://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com