...................

15 Απρ 2016

Κανένα νηπιαγωγείο να μην κλείσει!

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ!
ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΑ!

του Νίκου Φιλίππου, δάσκαλου
Με μια προκλητική επιμέρους ρύθμιση σε νομοσχέδιο για την έρευνα(!) η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ ουσιαστικά προχωρεί στην επιχείρηση κλεισίματος πολλών νηπιαγωγείων της χώρας ανεβάζοντας το όριο για να λειτουργεί ένα νηπιαγωγείο από τα 7 στα 14 νήπια!
Με κυνισμό, αναφέρεται πως η ρύθμιση αυτή «συμβάλει τα μέγιστα σε ορθολογική κατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού και εξοικονόμηση δαπανών» Στόχος του Υπουργείου, λοιπόν, είναι οι μαζικές καταργήσεις και συγχωνεύσεις νηπιαγωγείων για να εξυπηρετηθεί η εφαρμογή του μνημονίου.
Αν εξαιρέσουμε τη στάχτη στα μάτια της πρότασης για τα ελάχιστα πέντε νήπια για τις δυσπρόσιτες περιοχές, είναι φανερό ότι κινδυνεύουν πολλά νηπιαγωγεία των ημιαστικών και επαρχιακών αστικών περιοχών.
Ο νομός μας, με τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις (2012), δέχτηκε τις περισσότερες καταργήσεις και συγχωνεύσεις όχι μόνο στα Δημοτικά – Γυμνάσια και Λύκεια, αλλά και στα νηπιαγωγεία! Συγκεκριμένα στην περιοχή μας, έκλεισαν ή συγχωνεύτηκαν 77 νηπιαγωγεία και χάθηκαν 52 θέσεις εργασίας!
Είναι ακόμα χαρακτηριστικό ότι διατηρείται ο ανώτατος αριθμός των 25 νηπίων, πράγμα που σημαίνει ότι και στο άμεσο μέλλον μπορεί μια τυπική και κατά γράμμα εφαρμογή του νόμου να θέσει σε αμφισβήτηση και τα νηπιαγωγεία των μεγάλων αστικών κέντρων σε δεύτερη φάση. Ας μην ξεχνάμε πως η προηγούμενη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, είχε δρομολογήσει αυτό το σενάριο πριν τελικά αποφασιστεί ως πιο αποτελεσματικό, μαζικό και «αποδοτικό» μέτρο η αύξηση του ωραρίου στην γενική εκπαίδευση και η κατάργηση ειδικοτήτων στην τεχνική.
Για άλλη μία φορά η προσχολική αγωγή μαζί με την ειδική αγωγή και την τεχνική εκπαίδευση μετατρέπονται στους «αδύναμους κρίκους» για να εφαρμοστεί η κατεύθυνση του κλεισίματος των σχολικών μονάδων και η «κινητικότητα» για τους εκπαιδευτικούς. Για να περάσει η αντιδραστική αντιμεταρρύθμιση στην εκπαίδευση.
Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι πολύ επικίνδυνη στο να διαλύει κοινωνικές δομές, να καταργεί θέσεις εργασίας και –παράλληλα -να χρησιμοποιεί ύπουλα και διαλυτικά το όπλο της διαίρεσης των εργαζομένων. Όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή με τους αναπληρωτές και τη διάταξη που προωθεί ταυτόχρονα τον εργασιακό αποκλεισμό με την διάσπαση και την ανθρωποφαγία…
Δεν πρέπει να θεωρήσουμε πρόβλημα μόνο των νηπιαγωγών της υπαίθρου και των επαρχιακών πόλεων την νέα αυτή αντιδραστική ανατροπή. Πρέπει επίσης να γίνει καθαρό ότι δεν πρέπει να περιμένουμε ΤΙΠΟΤΑ από τον κυρίαρχο συνδικαλισμό της υποταγής και της συνδιαχείρησης. Πρέπει άμεσα να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις και να κινηθούμε μαζικά, αγωνιστικά και προπάντων σαν ένα σώμα, όλοι οι εκπαιδευτικοί, για να ανατραπούν οι σχεδιασμοί του Υπουργείου έχοντας ξεκάθαρο ότι δεν είναι πρόβλημα μόνο των Νηπιαγωγών αλλά κάθε εκπαιδευτικού.

http://aristerastikarditsa.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com