...................

11 Απρ 2016

Θεσσαλονίκη. Αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο και συναυλία αλληλεγγύης (φωτογραφίες - βίντεο)

Με συναυλία στην Αριστοτέλους στο Άγαλμα του Βενιζέλου, ολοκληρώθηκε το αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο που διοργανώθηκε σήμερα το απόγευμα, Κυριακή 10 Απριλίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το συλλαλητήριο ξεκίνησε από την κεντρική είσοδο του Γ’ Σώματος Στρατού, επί της Λεωφόρου Στρατού, στο όποιο λειτουργεί και το Νατοϊκό Στρατηγείο. Στην συνέχεια η διαδήλωση πέρασε από την Τσιμισκή, σταμάτησε μπροστά στο προξενείο των φονιάδων για να καταγγείλει τους εμπρηστές του πολέμου και υπεύθυνους για τον ξεριζωμό των λαών και διαμέσου της οδού Βενιζέλου και της Εγνατίας κατέληξε στο Άγαλμα του Βενιζέλου. Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι, εκπρόσωποι ΕΛΜΕ και διδασκαλικών συλλόγων και πλήθος κόσμου. Ανάμεσα τους δεκάδες Σύροι πρόσφυγες από το κέντρο των Διαβατών που έδωσαν με τα συνθήματα τους μαχητικό τόνο στην διαδήλωση. Από οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς διακρίναμε την Ανταρσύα, την ΚΕΕΡΦΑ και την ΟΚΔΕ.
Η Λαϊκή Αντίσταση –ΑΑΣ και η Πρωτοβουλία Νέων Εργαζόμενων και Ανέργων συγκρότησαν μαζικό μπλοκ στο οποίο κυριάρχησαν αντιιμπεριαλιστικά και αντιπολεμικά συνθήματα αλλά και συνθήματα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Τόσο στο Στρατηγείο όσο και στην διάρκεια της διαδήλωσης έντονη ήταν η αστυνομοκρατία, συνέπεια της σκλήρυνσης της κυβερνητικής στάσης ενάντια στους πρόσφυγες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com