1 Απρ 2016

Ξάνθη: Μια εκδήλωση διαφορετική από τις συνηθισμένες...

Μια εκδήλωση διαφορετική από τις συνηθισμένες πραγματοποίησε την Κυριακή 27 Μάρτη η Λαϊκή Αντίσταση στη Ξάνθη. Ακολουθώντας την μακρυά παράδοση της αριστεράς στον τομέα του πολιτισμού και έχοντας το ανάλογο δυναμικό, ενέταξε στην αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική καμπάνια αλληλεγγύης στους πρόσφυγες -που πραγματοποιεί αυτό το διάστημα- ένα πολιτιστικό δρώμενο σε αναφορά με το προσφυγικό ζήτημα.
Μια παράσταση της ομάδας λόγου και κίνησης "Επενέργεια", που πρόσφατα δημιουργήθηκε με την πρωτοβουλία συναγωνιστριών της ΛΑ-ΑΑΣ.
Μια παράσταση που μας οδήγησε μέσα από τα "μονοπάτια της μνήμης" της "δικιάς μας" προσφυγιάς στην τραγωδία της προσφυγιάς των σημερινών κατατρεγμένων.
Οι αφηγήσεις από το βιβλίο της Έλλης Παπαδημητρίου "Κοινός λόγος" δέθηκαν αρμονικά με τις σχετικές χορογραφίες και τα (ακαπέλα) παραδοσιακά τραγούδια, για να καταλήξουν στο "σώπα μη μιλάς" του Αζίζ Νεσίν, ή καλύτερα, στην κραυγή με την οποία κλείνει το ποίημα: "μίλα", αγωνίσου, πάλεψε!!
Η παράσταση που ήταν πραγματικά πετυχημένη, με πολύ καλές ερμηνείες και αρμονική εναλλαγή λόγου, χορού και τραγουδιού, συγκίνησε και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των δεκάδων θεατών που την παρακολούθησαν. Ήταν μια αρχή που αξίζει να έχει συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com