....................................................

4 Απρ 2016

9 ΑΠΡΙΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Ολοι στο μαζικό αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης!

Με όλο και πιο οξυμένο και εξαιρετικά επικίνδυνο τρόπο διαμορφώνεται η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια. Ο πόλεμος και οι βομβαρδισμοί των ιμπεριαλιστών στη Συρία -παρά τις προσωρινές υφέσεις- συνεχίζονται, σκορπώντας τον τρόμο, το θάνατο, την καταστροφή και την προσφυγιά.
Σε αυτό το ζοφερό και επικίνδυνο σκηνικό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η ντόπια άρχουσα τάξη φέρνουν τεράστιες ευθύνες. Γιατί συνεχίζουν να διευκολύνουν τη δολοφονική δράση των αμερικάνων και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών με τη λειτουργία των νατοϊκών βάσεων. Γιατί επέτρεψαν την παρουσία του νατοϊκού στόλου στην περιοχή του Αιγαίου, παρουσιάζοντάς τον ως λύση για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, ενώ στην πραγματικότητα αποτελεί παράγοντα όξυνσης των αντιθέσεων και πηγή νέων εντάσεων στην περιοχή. Γιατί νομιμοποιούν την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, τις αντιδραστικές συμφωνίες της ΕΕ για το προσφυγικό, τις μαζικές απελάσεις τους, τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Φωτεινή εξαίρεση μέσα σε αυτό το αντιδραστικό τοπίο αποτελεί η πηγαία και μαζική έκφραση της αλληλεγγύης του λαού μας σε πρόσφυγες και μετανάστες. Αλληλεγγύη που έχει συμβάλει και στην περιθωριοποίηση των φασιστικών και ρατσιστικών κηρυγμάτων που εκπορεύονται από διάφορες συστημικές πλευρές.
Οι δυνάμεις που αναφέρονται στο λαϊκό κίνημα πρέπει να παρέμβουν αποφασιστικά στην κατεύθυνση ανάδειξης των πραγματικών υπαίτιων του πολέμου και της προσφυγιάς, των ιμπεριαλιστών, που είναι εχθροί και του δικού μας λαού. Ν’ αντισταθούν στα πολεμικά τους σχέδια και στην εμπλοκή της χώρας. Να εκφράσουν την ουσιαστική πολιτική αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική και έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Καλούμε σε μαζικό αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης με συμμετοχή, Οργανώσεων, συλλογικοτήτων και σχημάτων εργαζομένων, νεολαίας και γειτονιάς, το Σάββατο 9 Απρίλη στις 12 το μεσημέρι στο Σταθμό ΗΣΑΠ του Πειραιά.

Πρωτοβουλία Οργανώσεων και Συλλογικοτήτων

6 σχόλια:

 1. Ανώνυμος3/4/16, 12:10 π.μ.

  Πολύ καλή κίνηση. Από ποιους απαρτίζεται η πρωτοβουλία;

  Π.Σ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η απόφαση πάρθηκε για την πορεία στη σύσκεψη, στα γραφεία της ΟΛΜΕ, που προσκάλεσε η Λαϊκή Αντίσταση την Πέμπτη.
  Υπάρχει το σχετικό δελτίο τύπου εδώ: http://antigeitonies.blogspot.gr/2016/04/31316.html.
  H ΑΝΤΑΡΣΥΑ απάντησε τελικά ότι θα τη στηρίξει με κάποιο τρόπο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος3/4/16, 1:31 π.μ.

  Επομένως στην πρωτοβουλία συμμετέχουν οι:

  1.ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία
  2.ΑΝΤΑΡΣΥΑ
  3.Πρωτοβουλία Εργαζομένων στο Υπουργείο Παιδείας
  4.Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ
  5.Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ)
  6.Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση
  7.Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος
  8.Κίνηση Αντίστασης και Πάλης που δραστηριοποιείται σε Περιστέρι-Αιγάλεω (ΚΑΠΑ)
  9.Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και μετανάστες στα Νότια προάστια
  10.Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Πρόσφυγες απ' τη Τουρκία και το Κουρδιστάν
  11.Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη (ΑΤΙΚ)
  12.Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών
  13.Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ
  14.Ταξική Πορεία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος3/4/16, 2:46 π.μ.


  Υπάρχει ένας υγιής πυρήνας στο κύμα ανθρωπιάς-αλληλεγγύης. Το ότι χιλιάδες άνθρωποι εργάζονται εθελοντικά και με αυτοθυσία να δώσουν σε απελπισμένους και υπό διωγμό ανθρώπους όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες αποτελεί έκφραση μιας ανθρωπιάς-αλληλεγγύης που η ίδια φέρει τους σπόρους μιας διαφορετικής κοινωνίας πέρα από το σημερινό σύστημα κυνικής εκμετάλλευσης.
  Ταυτόχρονα όμως, υπάρχει μια μεγάλη δόση αφέλειας, εκτός και εάν η ανθρωπιά-αλληλεγγύη συνδεθεί με ταξική προοπτική και αντιιμπεριαλιστικό όραμα.

  Η ΕΕ είναι αυτή που εφαρμόζει τόσο την απάνθρωπη πολιτική για τους πρόσφυγες όσο και την αντιεργατική πολιτική κατά των εργαζομένων, αυτή που θέλει να εκμεταλλευτεί την προσφυγική κρίση για να επιτεθεί στις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, στην ασφάλεια των θέσεων εργασίας, στους μισθούς, στην ποιότητα στέγασης και στην κοινωνική πρόνοια.

  Οι προσφυγικές ροές μπορούν να σταματήσουν μόνο αν καταπολεμηθούν οι ιμπεριαλιστικές πολιτικές που φέρνουν τον πόλεμο που τρέπουν τους ανθρώπους σε φυγή.

  Οι προσπάθειες του κεφαλαίου και των πολιτικών να χρησιμοποιήσουν την προσφυγική κρίση για να επιτεθούν στις κατακτήσεις, το βιοτικό επίπεδο και τις συνθήκες εργασίας της εργατικής τάξης πρέπει να καταπολεμηθούν.

  RG

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος3/4/16, 4:53 μ.μ.

  Απο το ΠΡΙΝ καταλαβα οτι η Λ-Α ΑΑΣ συμφωνισε να ενισχηση την κινητοποιηση που κανουν την επομενη μερα. Δεν μου φανικαν πιστευτα αλλα χρειαζεται διευκρινηση.Καλη επιτυχεια,παρ'ολο που εγω θα ειμαι στο τελευταιο μερος της πορειας για την ανεργεια.ΜΑΝΩΛΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος3/4/16, 6:14 μ.μ.

  Η απάντηση του ΚΚΕ(μ-λ) στο σημερινό ΠΡΙΝ:
  http://www.kkeml.gr/%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%B4%CE%B5/

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com