7 Απρ 2016

Κάλεσμα για στήριξη του αντιιμπεριαλιστικού-αντιπολεμικού συλλαλητηρίου, Σάββατο 9 Απρίλη, 12:00 Σταθμός ΗΣΑΠ Πειραιάς

Εδώ και πολύ καιρό, οι λαοί της Συρίας και της Μέσης Ανατολής νιώθουν καθημερινά στο πετσί τους την βαρβαρότητα του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος, ερχόμενοι αντιμέτωποι με τους βομβαρδισμούς και τους όλμους των ιμπεριαλιστών. Εδώ και καιρό, στη Συρία, διεξάγεται ένας πόλεμος μεταξύ των μεγάλων του πλανήτη, κυρίαρχα Η.Π.Α.-Ρωσίας, για το μοίρασμα του κόσμου, των αγορών, την επαναχάραξη των συνόρων. Ένα παιχνίδι με στόχο την κατάκτηση όσο γίνεται περισσότερων σφαιρών επιρροής και αναβάθμισης της γεωστρατηγικής τους θέσης, στην μεταξύ τους αντιπαράθεση. Η συμμετοχή όλο και πιο πολλών, (Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία) στη διαδικασία κατεδάφισης των ζωών των γειτονικών λαών, δεν έχει να προμηνύσει τίποτα καλό για τους τελευταίους, όσο και αν θέλουν να πείσουν για αυτό οι διάφορες εξαγγελίες εκεχειρίας. Πόσο μάλλον, που οι μέχρι τώρα βομβαρδισμοί έχουν γίνει στο όνομα καταπολέμησης του ISIS, που οι ίδιοι δημιούργησαν και ο οποίος, με βάση και τα τελευταία θλιβερά γεγονότα στις Βρυξέλλες, έχει λειτουργήσει ως η κολυμπήθρα του Σιλωάμ για τη νομιμοποίηση κάθε ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην περιοχή.

Ωστόσο, ο κατατρεγμός προσφύγων και μεταναστών δεν σταματάει στις τραγικές εικόνες από τα ισοπεδωμένα σπίτια τους και τους αναρίθμητους νεκρούς, αλλά συνεχίζεται και στο ταξίδι της προσπάθειάς τους για να βρουν μία καλύτερη ζωή στην «πολιτισμένη» Δύση. Τα ευρωπαϊκά ιμπεριαλιστικά κράτη, όταν δεν υψώνουν φράχτες και δυνάμεις κατάστολης απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες, κλείνουν συμφωνίες για απελάσεις ή στοίβαγμα των ανθρώπων αυτών στις χώρες πρώτης υποδοχής (συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας) σαν να μιλάνε για απόβλητα ή απορρίμματα. Στην ίδια κατεύθυνση έρχεται και η πολιτική της ντόπιας αστικής τάξης και της κυβέρνησής της, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των πατρόνων της, παίζοντας για ακόμη μία φορά τον ρόλο του «καλού παιδιού». Η πιστή υπακοή στην πολιτική των στρατοπέδων συγκέντρωσης (hot-spots) και της διαλογής προσφύγων-μεταναστών για φτηνό εργατικό δυναμικό, το στοίβαγμα των ανθρώπων αυτών σε άθλιες συνθήκες, όπως αυτές που επικρατούν στο λιμάνι του Πειραιά και στην Ειδομένη, η παράδοση του Αιγαίου στο NATO και οι εξαγγελίες για δημιουργία καινούριων πολεμικών βάσεων, νομιμοποιεί την απάνθρωπη πολιτική της ΕΕ, εμπλέκει όλο και πιο βαθιά τον ελληνικό λαό στις πολεμικές βλέψεις και σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών και διευκολύνει την δράση τους.

Με βάση τα παραπάνω, θεωρούμε αναγκαία τη συμμετοχή του φοιτητόκοσμου και την πλαισίωση μαζικά από το λαό και την εργατική τάξη του συλλαλητηρίου που καλεί η πρωτοβουλία οργανώσεων και συλλογικοτήτων, το Σάββατο 9/4, ώστε να έχει ευρεία απήχηση, στον Πειραία, σε μία περιοχή μάλιστα που αποτελεί από τη μία το ψυχρό περιβάλλον «φιλοξενίας» από το ελληνικό κράτος, ενώ από την άλλη, έχει σίγουρα χαρακτηριστεί από τα αισθήματα ταξικής αλληλεγγύης του ελληνικού λαού με την έμπρακτη βοήθεια που προσφέρει μέχρι τώρα. Καλούμε στην παραπάνω δράση-παρέμβαση, βλέποντάς το ως ένα απαραίτητο βήμα για τη συγκρότηση ενός πλατιού κινήματος που θα παλεύει:

Για την ειρήνη και ανεξαρτησία των λαών με καθαρά αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα ως απάντηση στην βαρβαρότητα των ιμπεριαλιστών, απέναντι στις επεμβάσεις και στο μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν.
Για τη δημιουργία μετώπου μεταξύ ντόπιων και ξένων φτωχών, λαϊκών-εργατικών στρωμάτων, με την ανάδειξη του ιμπεριαλισμού ως κοινό εχθρό και υπαίτιο για τα προβλήματα των απανταχού κατατρεγμένων της γης, ως μοναδική πραγματική βάση και προϋπόθεση για την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς.
Για την καταγγελία και στοχοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης, που παραδίδει γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών, διευκολύνοντας τη δράση των πολέμαρχων και πολλαπλασιάζοντας τους κινδύνους για το λαό και τη νεολαία.


3 σχόλια:

 1. υπαρχει καποια αποφαση για αντισυγκεντρωση στην αυριανη φασιστοσυναξη-πογκρομ στον πειραια?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος8/4/16, 1:32 π.μ.

  Προτείνω πορεία με κατάληξη στην ρώσικη πρεσβεία

  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γιατί είναι στον Πειραιά; η λόγω μητροπολιτη-ορθοδοξοαε

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com