....................................................

7 Απρ 2016

Απεργιακή πορεία 7/4 στη Θεσσαλονίκη: απεργοί και πρόσφυγες μαζί στο δρόμο

Εκατοντάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν στο απεργιακό ραντεβού της Πέμπτης 7/4, στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Η συμμετοχή χαμηλή και βεβαίως αναντίστοιχη με την κρισιμότητα της κατάστασης. Και πώς να μην είναι άλλωστε, όταν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, πιστές στην ξεπουληματική τους στάση, φροντίζουν να λειτουργούν καταλυτικά στην αποδιοργάνωση των αντιστάσεων, ενώ οι πολιτικές δυνάμεις περί άλλων τυρβάζουν.
Το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ προοριζόταν να αποτελέσει μια 24ωρη τουφεκιά στον αέρα, ενώ η ΓΣΕΕ δεν εδέησε ούτε για τα μάτια του κόσμου να καλέσει σε κινητοποίηση, τη ίδια στιγμή που ο κόσμος της εργασίας βρίσκεται αντιμέτωπος με τα βαρύτερα ίσως μέτρα των τελευταίων ετών και τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.
Η Λαϊκή Αντίσταση – Α.Α.Σ. συσπειρώθηκε αρχικά σε μικρή απόσταση από το χώρο της συγκέντρωσης θέλοντας να αναδείξει με αυτό το συμβολικό τρόπο τη διαφωνία της με το «ενωτικό κάλεσμα» της ΑΔΕΔΥ στο οποίο συμμετείχαν ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΟΚΔΕ.
Σημαντική παρουσία στη διαδήλωση είχαν πάνω από 100 πρόσφυγες, ορισμένοι μαζί με τα παιδιά τους, που παραμένουν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης των Διαβατών. Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, ένωσαν τη φωνή τους με τον κόσμο της πόλης και κρατώντας αυτοσχέδια πλακάτ με συνθήματα όπως «είμαστε πρόσφυγες και όχι τρομοκράτες» φώναξαν τα αιτήματά τους με κυριότερο να τους επιτραπεί να περάσουν στις χώρες προορισμού τους.
Η Λαϊκή Αντίσταση – Α.Α.Σ. ήρθε σε επαφή και συζήτηση μαζί τους επιδιώκοντας, παράλληλα, να βάλει θεμέλια για τη συμμετοχή τους στο αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο της Κυριακής 10/4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com