...................

25 Απρ 2016

Η πρώτη μέρα της 48ωρης απεργιακης κινητοποίησης των καθαριστριών της ΟΣΥ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη μέρα της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης των καθαριστριών, εργαζόμενες στην εργολαβική εταιρία LINK AP, στα τρία αμαξοστάσια της ΟΣΥ. Στο Ελληνικό, στον Βοτανικό και στα Ανω Λιόσια. Στο πλάι τους βρίσκονται αλληλέγγυοι εργαζόμενοι στα αμαξοστάσια, από το ΜΕΤΡΟ καθώς και συνδικαλιστικών και τοπικών σχημάτων και οργανώσεων της Αριστεράς. Ανάμεσά τους και η Ταξική Πορεία.
Η εργοδοσία αντιμετωπίζει την κινητοποίηση των καθαριστριών με τον γνωστό εργοδοτικό τρόπο. Προσπάθεια στησίματος απεργοσπαστικού μηχανισμού, υπήρξε στο Ελληνικό αλλά απετράπη χάρη στην αποφασιστική στάση των καθαριστριών πρωτ' απ' όλα αλλά και των αλληλέγγυων, τηλέφωνα με απειλές απόλυσης, προσπάθεια προσεταιρισμού κάποιων και πάει λέγοντας. Άνθρωποι της εργοδοσίας κόβουν βόλτες στα αμαξοστάσια για να δουν το κλίμα και προφανώς να εκτιμήσουν αν υπάρχει δυνατότητα να πάνε τη κόντρα στα άκρα βάζοντας άλλες καθαρίστριες να δουλέψουν.
Η αποφασιστικότητα όμως των καθαριστριών είναι έκδηλη. Όπως λένε και οι ίδιες έχουν καταλάβει ότι χωρίς αγώνα δεν θα κερδίσουν τίποτα ιδιαίτερα απέναντι σε ένα εργοδότη οι οποίος τις αντιμετωπίζει ως ιδιοκτησία του και αναλώσιμο υλικό.
Η αλληλεγγύη στον αγώνα τους είναι απόλυτα αναγκαίος και τον ζητούν και οι ίδιες. Παραμένουν στα αμαξοστάσια για όσες ώρες χρειαστεί και καλούν και για αύριο σε αντίστοιχες συγκεντρώσεις μπροστά στις πύλες.
Ελληνικό
Βοτανικός
Βοτανικός
Βοτανικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com