27 Απρ 2016

Καθαρίστριες ΟΣΥ: ολοκλήρωση της 48ωρης απεργίας με πορεία

'Ανω Λιόσια
Με μια πορεία στα γραφεία της Εργολαβικής εταιρείας ΛΙΝΚ ΑΠ, ολοκληρώθηκε η 48ωρη Απεργία των καθαριστριών του ΟΣΥ.
Η συμμετοχή στην απεργία στα 3 αμαξοστάσια ήταν σχεδόν καθολική και τις 2 ημέρες.
Πάρα την προσπάθεια του εργολάβου την πρώτη ημέρα να σπάσει την Απεργία στο Αμαξοστάσιο του Ελληνικού οι εργαζόμενες στήριξαν των αγώνα τους, και την δεύτερη μέρα η συμμετοχή ήταν καθολική.
Σήμερα το μεσημέρι μερικές δεκάδες καθαρίστριες αλλά και αλληλέγγυοι διαδήλωσαν έξω από τα γραφεία της εταιρείας διεκδικώντας τα δίκαιά αιτήματα τους. Στην συνέχεια οι καθαρίστριες πραγματοποίησαν συνέλευση για να καθορίσουν πως θα συνεχίσουν των αγώνα τους μετά το Πάσχα.
Η Ταξική Πορεία στάθηκε στο πλευρό των καθαριστριών και στα τρία αμαξοστάσια και στην πορεία. Στάθηκε στο πλευρό του αγώνα τους θέλοντας να αναδείξει την ανάγκη στήριξης των εργατικών αγώνων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αλλά και την ανάγκη για έμπρακτη αλληλεγγύη των εργαζόμενων στο χώρο, στον κλάδο και συνολικά.
Γιατί ο αγώνας τους αφορά ολόκληρη την εργατική τάξη, που βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στον εργασιακό μεσαίωνα. Γιατί απέναντί τους βρίσκεται και ο εργολάβος, που διατηρεί την ίδια στάση, και η διοίκηση της ΟΣΥ, ενώ μόνο στήριξη δεν μπορούν να περιμένουν από την κυβέρνηση και την αντιλαϊκή της πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: