....................................................

22 Απρ 2016

24 Απριλίου Θεσσαλονίκη: όχι στη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας


Η Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων και Ανέργων και η Ταξική Πορεία καλούν τον λαό και τη νεολαία να συμμετέχουν στην κινητοποίηση ενάντια στη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας την Κυριακή 24/4, στης 12:00, στη γωνία Τσιμισκή με Αγίας Σοφίας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις χτυπούν ένα ακόμη δικαίωμα του εργαζόμενου λαού. Δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες και δεν το χάρισε κανείς και ποτέ. Με πρόφαση τις γιορτές θέλουν να νομιμοποιήσουν μια ακόμη αντιλαϊκή τους απόφαση. Από κοντά και μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων , όπου με μεγάλες προσφορές εκμεταλλεύονται την κατάσταση και πιέζουν τους εργαζόμενους τους.
Την στιγμή που η επίσημη ανεργία βρίσκεται στο 25% και η ανεργία στους νέους αγγίζει το 49% , το ζήτημα δεν είναι η δουλειά την Κυριακή. Δεν μας λείπουν οι δουλειές τις αργίες και τις Κυριακές, θέλουμε δουλειές τις καθημερινές. Να μην τους επιτρέψουμε να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους δούλους. Πρέπει να υπερασπιστούμε κάθε εργασιακό μας δικαίωμα. Θέλουν να μας εκμεταλλεύονται όποτε και για όσο θέλουν αυτοί. Να κατέβουμε στο δρόμο στο πλευρό των εργαζομένων που θα αναγκαστούν να δουλέψουν για ακόμη μια Κυριακή. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στη δουλειά, το δικαίωμα μας να ζούμε από αυτήν , το δικαίωμα που έχει κάθε άνθρωπος να ξεκουράζεται , να ζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com