20 Απρ 2016

24ωρη απεργία Κυριακή 8 Μάη (Πρωτομαγιάτικη!)

Αγανάκτησε η ΓΣΕΕ γιατί λέει η κυβέρνηση μετέθεσε την Πρωτομαγιάτικη αργία για την Τρίτη 3 Μάη προβοκάροντας έτσι την αγωνιστική πλευρά της ημέρας αυτής! Έτσι λοιπόν, από την πολύ αγανάκτηση αποφάσισε να πραγματοποιήσει απεργία σε άλλη μέρα. Σε μια μέρα που οι πάντες βρίσκονται στη δουλειά, μεσοβδόμαδα! Την Κυριακή 8 Μάη!!!
Έσπευσε και το κατά τα άλλα δυνατό ΠΑΜΕ και αντί να καταγγείλει τη συγκεκριμένη απόφαση να την αποδεχθεί σαν έτοιμο από καιρό καλώντας και αυτό σε ...κυριακάτικη απεργιακή συγκέντρωση μετά συναυλίας!
Πράγματι καλύτερη τιμή για τους αγώνες της εργατικής τάξης δε γινόταν. Αλλά μάλλον δεν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για κάτι άλλο. Ε;
Άντε λοιπόν μετά τις απογευματινές και Σαββατοκυριακάτικες συγκεντρώσεις, που κάποτε ακόμη και το ΚΚΕ κατήγγειλε, τώρα καθιερώνονται και κυριακάτικες απεργίες.
Η 48ωρη αναζητείται ακόμη. Θα αποφασίσει η κυβέρνηση για το πότε θα γίνει!


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα ειχε βαρος και αξια η κριτικη εαν ειχατε παρει την ευθυνη να κανεται την δικη σας προταση απο καιρο. Να συμπερανω οτι θα τιμησεται την πρωτομαγια την ημερα του Πασχα.'ΜΑΝΩΛΗΣ

ΒΔ είπε...

Όποιος θέλει να κάνει κριτική, θα έπρεπε να είχε βρει εδώ και καιρό το κατάλληλο Σαββατοκύριακο για να τιμήσει την εργατική Πρωτομαγιά. Αφού δεν μπόρεσε να το κάνει, ας σιωπήσει!
Στις 1/5 είναι Κυριακή του Πάσχα, δεν παίζει, γιορτάζουμε την Ανάσταση του Ιησού, σουβλίζουμε τον οβελία. Φέτος, μάλιστα, θα γιορτάσουμε και την Ανάσταση της οικονομίας. Τι άλλο άλλο μένει από την επόμενη Κυριακή 8/5, που την τιμά η εκκλησία ως Κυριακή του άπιστου Θωμά για να στηλιτεύσει όσους δεν πιστεύουν στα θαύματα. Είναι φανερό πως οι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και το "ταξικό κίνημα" ξέρουν από γιορτές και πανηγύρια.
Τελικά, όλα έχουν τον συμβολισμό τους!

Ανώνυμος είπε...

Δεκτός ο προβληματισμός για το ποιος μπορεί να πάρει τέτοιες πρωτοβουλίες εκτός από την ΓΣΕΕ και από κοντά το ΠΑΜΕ αφού δεν μπορεί να τις πάρει το (μη) οργανωμένο εργατικό κίνημα που δεν ταυτίζεται ούτε με την ΓΣΕΕ ούτε με το ΠΑΜΕ(αν και δεν εκφράζεται τόσο ως προβληματισμός αλλά ως χαρά, γιατί;).
Δεκτός και ο προβληματισμός «τι να κάνουμε, έπεσε την Κυριακή του Πάσχα η πρωτομαγιά, αλλά αυτό το ψάξιμο για «το κατάλληλο Σαββατοκύριακο» για να κάνουμε απεργία τι ακριβώς είναι; Επαναστατικός προβληματισμός; Και δεν είναι δικαιολογία να «βολέψουμε» και όσους δουλεύουν στα μαγαζιά που θα είναι ανοιχτά την επόμενη Κυριακή με την πρωτομαγιά. Αν θέλουμε πράγματι να συμπαρασταθούμε στους εμποροϋπαλλήλους να κάνουμε μια απεργία για το «ποτέ την Κυριακή». Η πρωτομαγιά δεν είναι για πάσα χρήση.

Ενας καλοπροαίρετος σύντροφος

ΒΔ είπε...

Τη Μ. Παρασκευή επίσημη ημιαργία, το Μ.Σάββατο επίσημη ημιαργία για τα μαγαζιά, η Κυριακή του Πάσχα επίσημη αργία, μετά η Δευτέρα επίσημη αργία, η Τρίτη ανεπίσημη αργία (την έδωσε ο Τσίπρας ως Πρωτομαγιά)... Να βάζαμε και μια απεργία για την Πρωτομαγιά, να καταθέσει και η κυβέρνηση το ασφαλιστικό και να σκάσει τη 48ωρη(!), πάει η βδομάδα μετά το Πάσχα! Τι το κάναμε εδώ; Γι' αυτό Κυριακή, που μπορεί ο λαός να αγωνιστεί με το λιγότερο δυνατό κόστος.
Η κυβέρνηση καλό θα ήταν να καταθέσει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό Σάββατο. Βολεύει!Τα άλλα νομοσχέδια ας τα καταθέσει όποτε θέλει, γι' αυτά δεν έχει προγραμματιστεί απεργία!

Ανώνυμος είπε...

Απο το κειμενο σας ειχα συμπερανει οτι θα τιμουσατε την Πρωτομαγια την 1η Μαη,και την εκτιμηση μου αυτη δεν την διψευσαται τοσες μερες. Τωρα μαθαινω οτι και εσεις πατε μια βδομαδα μετα, περιμενω - αν πραγματι γινει αυτο-μια ουσιαστικη αυτοκριτικη.ΜΑΝΩΛΗΣ

Αντίσταση στις γειτονιές είπε...

Από που έβγαλες το σύμπερασμα ότι εμείς θα τιμούσαμε τη Πρωτομαγιά ανήμερα του Πάσχα;
Εμείς αυτό που θεωρούσαμε φυσιολογικό και είχαμε σκοπό να προτείνουμε ήταν το να μεταφερθεί η απεργία μέσα στη βδομάδα μετά το Πάσχα. Μας προλάβανε όμως ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ και ανακοίνωσαν κυριακάτικη ...απεργία! Καθόλου παράξενο τελικά.
Καταλαβαίνω Μανώλη τη δυσκολία αλλά δεν ξεπερνιέται με το να πετιέται η μπάλα στην εξέδρα. Θα προτιμούσα επιχειρηματολογία στήριξης των αποφάσεων του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, που απ' ότι καταλαβαίνω στηρίζεις στο συγκεκριμένο ζήτημα, αντί απόρριψης των άλλων.