...................

13 Απρ 2016

Στάση εργασίας στο δήμο Βύρωνα, Πέμπτη 14/4/2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Καμιά καθυστέρηση στην καταβολή μισθοδοσίας των εργαζόμενων στους Παιδικούς Σταθμούς, Αθλητισμό, Πολιτισμό, του Δήμου Βύρωνα.

Η δημοτική αρχή του Δήμου Βύρωνα, ενώ μας διαβεβαίωνε ως την Τετάρτη 4 Απριλίου ότι οι εργαζόμενοι που μεταφέρονται από τα Νομικά Πρόσωπα στο Δήμο θα πληρωθούν πριν το Πάσχα, στην πραγματικότητα δεν πήρε όλα εκείνα τα μέτρα, για να γίνουν έγκαιρα οι αναγκαίες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η καταβολή της μισθοδοσίας των 116 εργαζομένων που σήμερα κινδυνεύουν να κάνουν Πάσχα χωρίς το μισθό τους.
Το σωματείο μας επανειλημμένα με παρεμβάσεις του είχε επισημάνει τον κίνδυνο αυτό, απαιτώντας από τη δημοτική αρχή να διασφαλίσει την άμεση καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων. Δυστυχώς όμως αυτό δεν έγινε.
Υπενθυμίζουμε ότι η απόφαση για τη μεταφορά των εργαζομένων από τους Παιδικούς Σταθμούς και τον Αθλητισμό/Πολιτισμό στο Δήμο πάρθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 16 Δεκεμβρίου 2015.
Οι συνθήκες της ζωής οξύνθηκαν εξ’ αιτίας των αντεργατικών πολιτικών που ασκούνται και δεν επιτρέπουν ολιγωρίες σε σχέση με τη μισθοδοσία
των εργαζομένων.
Θεωρούμε απαράδεκτο το ενδεχόμενο να μην πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας, έως τις 27 Απριλίου, ημέρα πληρωμής των εργαζομένων σε όλο το δημόσιο.
Καλούμε τη δημοτική αρχή, η οποία έχει και την ευθύνη για τη μισθοδοσία των εργαζομένων, έστω και την τελευταία στιγμή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Καλούμε τους εργαζόμενους των Ν.Π. την Πέμπτη 14 Απρίλη 2016 σε στάση εργασίας από τις 07:00 π.μ. έως τις 10:00 π.μ και συγκέντρωση στο Δημαρχείο στις 08:30 το πρωί.
Απαιτούμε την άμεση καταβολή του μισθού μας.

Βύρωνας 12 Απριλίου 2016

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com