...................

5 Απρ 2016

Κάλεσμα των Αγωνιστικών Κινήσεων στην αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική πορεία στη Βάση της Σούδας, την Κυριακή 10/4

Η λίστα με τις χώρες που έχουν ρημάξει οι ιμπεριαλιστές με τους πολέμους τους είναι μεγάλη. Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Γιουγκοσλαβία, Ουκρανία...Σήμερα είμαστε μάρτυρες του φρικαλέου πολέμου που διεξάγεται στη Συρία με χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες. Μπορεί ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία να υπογράφουν ανακωχή αλλά δε γίνεται παρά για να διαμορφώσουν καλύτερους συσχετισμούς στη σύγκρουση τους. Σύγκρουση που αλέθει χώρες και λαούς χρόνια τώρα και δε πρόκειται να σταματήσει. Μάλιστα, είναι οι ίδιοι που αποποιούμενοι την αιτία του πολέμου, παρουσιάζονται ως φιλάνθρωποι και πρόθυμοι να αντιμετωπίσουν το ‘’πρόβλημα’’ όπως το χαρακτηρίζουν με τις προσφυγικές ροές. Η πραγματικότητα δείχνει όμως πόσο αδίσταχτοι είναι στο βωμό των δικών τους συμφερόντων, να εκμεταλλεύονται ή ακόμα και να αφαιρούν τη ζωή όσων κατάφεραν να επιβιώσουν και να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς.
Μια ακόμη αντιπροσωπευτική εικόνα της αντιμετώπισης τους, είναι η στάση και τα μέτρα της υποτελούς στα ξένα αφεντικά κυβέρνησης. Η οποία πέρα από τη μέχρι τώρα στήριξη των πολεμικών σχεδιασμών, αναβάθμισε τη συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο με την είσοδο του Νατοϊκού στόλου στο Αιγαίο. Επίσης, στήνει νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης –φυλακές, αλλά τα ονομάζει κέντρα φιλοξενίας. Λόγος ύπαρξης τους δεν είναι άλλος από το να γίνεται διαλογή φθηνού εργατικού δυναμικού κατάλληλο προς εκμετάλλευση σε εργατικά κάτεργα της κατά τ’ άλλα ‘’πολιτισμένης’’ Ευρώπης. Όσο για τη μεγάλη μάζα της προσφυγιάς η χώρα μας γίνεται άλλος ένας φράχτης στην εναγώνια αναζήτησή της για ελπίδα ζωής. Η ύπαρξη της Νατοϊκής βάσης στη Σούδα καταδεικνύει με τον πιο άμεσο τρόπο σε όλους μας τον ρόλο της χώρας μας σε αυτό τον πόλεμο. Την άμεση συμμετοχή της δηλαδή με τη λειτουργία της βάσης από το ΝΑΤΟ αλλά και ακόμα περισσότερο με την είσοδο του νατοϊκού στόλου στο Αιγαίο. Ο λαός μας, όλο αυτό το διάστημα, έχει δείξει τη γνήσια αλληλεγγύη του απέναντι στους ξεριζωμένους, γνωρίζοντας τι σημαίνει προσφυγιά -κι ο ίδιος εξάλλου την έχει ζήσει. Αυτή του την αλληλεγγύη δεν πρέπει να την περιορίσει στην υλική στήριξη των προσφύγων, που φυσικά είναι αναγκαία, αλλά να την εντάξει σε ένα αντιιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό κίνημα, στο οποίο να αποτελέσει μαζί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες κοινό υποκείμενο πάλης. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους κολασμένους της γης, αφού, όπως οι εχθροί μας είναι κοινοί, αντίστοιχα είναι κοινά και τα συμφέροντα μας. Μαζί να οργανώσουμε τους αγώνες μας ενάντια στο σύστημα της φτώχειας, της εκμετάλλευσης και των πολέμων! Μαζικά λοιπόν στην αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική πορεία στη βάση της Σούδας να βροντοφωνάξουμε :

ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΝΑΤΟΪΚΟ ΟΡΜΗΤΗΤΙΟ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ- ΕΕ- ΔΝΤ
ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ- ΕΞΩ Ο ΝΑΤΟΪΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Όλοι την Κυριακή 10 ΑΠΡΙΛΗ στην πλατεία Αγοράς για την πορεία στις Βάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com