...................

7 Απρ 2016

Μ-Λ ΚΚΕ: Πολιτικές εκδηλώσεις σε Νέα Σμύρνη (10/4), Δραπετσώνα (11/4) και Πετρούπολη (13/4)

Συνεχίζονται οι πολιτικές εκδηλώσεις του Μ-Λ ΚΚΕ μπροστά στην πανελλαδική του συνδιάσκεψη που θα γίνει στις 22 - 24 Απρίλη 2016.

Την Κυριακή 10 Απρίλη, το Μ-Λ ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση - εκδήλωση στη Νέα Σμύρνη, στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου στην κεντρική πλατεία, στις 7μμ. Το θέμα της εκδήλωσης είναι: "Η εκρηκτική κατάσταση στον κόσμο. Οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και ο κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου".

Την Δευτέρα 11 Απρίλη, στις 7μμ στο πολιτιστικό κέντρο Πετρούπολης (Εθνικής Αντίστασης 62), διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: "Οι πολιτικές εξελίξεις - το προσφυγικό πρόβλημα και οι θέσεις τις πραγματικής Αριστεράς".

Την Τετάρτη 13 Απρίλη, στις 7μμ, στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου στο παλιό δημαρχείο Δραπετσώνας, θα πραγματοποιηθεί πολιτική εκδήλωση με θέμα: "Η Πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και η ανάγκη ανασυγκρότησης του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος".

Με τη συγκέντρωση στο Δημαρχείο Υμηττού (20 Μαρτίου) έγινε η πρώτη προγραμματισμένη εκδήλωση των κομματικών οργανώσεων του Μ-Λ ΚΚΕ σε διάφορες συνοικίες της Αθήνας καθώς καισε διάφορες πόλεις της χώρας.
Η συγκέντρωση είχε σημαντική επιτυχία τόσο απ’ τη μαζική συμετοχή, όσο και απ’ το διάλογο που αναπτύχθηκε. Την εκδήλωση άνοιξε η σ. Μαρία Δανιήλ η οποία αφού χαιρέτησε τους παρεβρισκόμενους, προσδιόρισε το περιεχόμενο της εκδήλωσης, καθώς και της επόμενης προγραμματισμένης εκδήλωσης τη κομματικής οργάνωσης, στη Νοτιοανατολική Αθήνα, στη Νέα Σμύρνη στις 10 Απρίλη. Στη συνέχεια έγινε προβολή βίντεο που είχε επιμεληθεί η ίδια η συντρόφισα που παρουσίασε ανάγλυφα τη πολιτική κατάσταση στη χώρα μας και τη δράση του κόμματος. Στο δεύτερο μέρος του βίντεο έγινε μια σημαντική αναφορά στο κομμουνιστικό κίνημα και τη δημιουργία του μαρξιστικού- λενινιστικού κινήματος στη χώρα μας.
Μετά τη προβολή, την εκδήλωση χαιρέτησε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ(μ-λ) σ. Στάθης Κωνσταντόπουλος που ανέπτυξε με σύντομο τρόπο τις θέσεις του ΚΚΕ(μ-λ) και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες τη συνδιάσκεψης.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο σ. Γιώργος Σόφης που ανέπτυξε τις θέσεις της Κ.Ε. του Μ-Λ ΚΚΕ. Αναφέρθηκε αρχικά στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται με την άνοδο στη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στο πραγματικό ρόλο του σαν βασικό στήριγμα της π[ολιτική του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας ολιγαρχίας. Στον απολογισμό της δράσης του κόμματος τονίσθηκε ιδιαίτερα η σαφής πολιτική γραμμή απέναντι στον απατηλό ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ και τις ψευδαισθήσεις που έσπειραν διάφορες πολιτικές δυνάμεις που σύρθηκαν και ουσιαστικά έγιναν ουρά της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καθώς επίσης και στην επίμονη πάλη για την ανάπτυξη μαζικών αγώνων μέσα απ’ το οργανωμένο κίνημα και όχι από υποκατάστατα του μαζικού κινήματος όπως το ΠΑΜΕ και ο λεγόμενος συντινισμός των πρωτοβάθμιων σωματείων. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα μέτωπα πάλης που οφείλει να αναπτύξει το κόμμα την επόμενη περίοδο και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συγκρότηση και δράση της Λαϊκής Αντίστασης Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας που σηκώνει ουσιαστικά όλο το βάρος της αντιιμπεριαλιστικής πάλης στη χώρα μας και τη πάλη ενάντια στη πολιτική της υποτέλειας και της εξάρτησης. Έκανε επίσης εκτεταμένη αναφορά στην ανάγκη της ανασυγκρότησης του κομμουνιστικού κινήματος, στη συγκρότηση και τη πορεία του μαρξιστικού- λενινιστικού κινήματος, στη γενική του γραμμή, αλλά και στα λάθη και τις αδυναμίες που εμφάνισε. Τέλος αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα της ενότητας των μαρξιστών- λενινιστών, τη θέση του κόμματος για πάνω από τρεις δεκαετίες σαν ένα αποφασιστικό βήμα για την ανασυγκρότηση του επαναστατικού κομμουνιστικού κόμματος που διέλυσαν οι ρεβιζιονιστές με το 20 συνέδριο του ΚΚΣΕ και τη πραξικοπηματική 6η ολομέλεια στο ΚΚΕ.
Μετα την ομιλία έγιναν σύντομες τοποθετήσεις και αρκετές ερωτήσεις για σοβαρά ζητήματα που αποσχολούν του μαζικό κίνημα αλλά και το αριστερό και κομμουνιστικό κίνημα. Ήταν έκδηλη η ικανοποίηση όλων όσων παρακολούθησαν την εκδήλωση και αποτέλεσε ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για τη θετική πορεία της συνδιάσκεψης.

http://www.m-lkke.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com