...................

15 Μαρ 2016

«SOFTEX»: Συγκέντρωση στην Ομόνοια αύριο στις 12 μ. και πορεία στο υπουργείο Εργασίας

Κάλεσμα συμμετοχής σε συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας την Τετάρτη 16 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι και σε πορεία μέχρι το υπουργείο Εργασίας, όπου θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση στη 1 μ.μ. απευθύνει η διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων της «SOFTEX».
Το ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου στην ανακοίνωσή του «καταγγέλλει την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, γιατί ενώ είχαμε ζητήσει τριμερή συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα ζητώντας τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, το υπουργείο με δική του πρωτοβουλία αποφάσισε η συνάντηση να γίνει διμερής. Η αιτιολόγηση της απόφασης ήταν ότι στην παρούσα φάση δεν χρειαζόταν να παρίσταται η πολυεθνική… Τι φοβούνται;
Επιβεβαιωνόμαστε για μια ακόμη φορά ότι κυβέρνηση και εργοδοσία βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας για το πώς θα περάσουν τα σχέδιά τους ώστε να απαλλαγούν από τους εργαζόμενους και για το ποια θα είναι η επόμενη μέρα για τη SOFTEX. Θέλουν να πετάξουν όλους εμάς έξω και να την επαναλειτουργήσουν με λιγότερο προσωπικό, λιγότερα χρήματα, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, να φτιάξουν ένα πραγματικό γκέτο με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. Μέσα από νέες πληροφορίες που έχουμε, ενισχύεται η αρχική μας εκτίμηση ότι υπάρχει σχεδιασμός για την επαναλειτουργία του εργοστασίου. Η 18η Μαρτίου ως καταληκτική ημερομηνία, ενώ η διαβούλευση λήγει 23 Μαρτίου, δείχνει τη βιασύνη τους να δημιουργήσουν κύμα φυγής εκβιάζοντας και τρομοκρατώντας τους εργαζόμενους. Αν η εργοδοσία με τη συμπαράσταση της κυβέρνησης έχουν σχέδια να αδειάσουν το εργοστάσιο από τους εργάτες, χρησιμοποιώντας ακόμη και κατασταλτικούς μηχανισμούς, να γνωρίζουν ότι είμαστε αποφασισμένοι για σκληρό και μακρόχρονο αγώνα.
Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στον εκβιασμό και όλοι μαζί ενωμένοι να απαντήσουμε αποφασιστικά στην επίθεση αυτή».

http://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com