...................

27 Μαρ 2016

Ο αγώνας ενάντια στη εξόρυξη χρυσού συνεχίζεται παρά τη ...βελτίωση σχέσεων κυβέρνησης και Eldorado Gold!

Συλλογική κουζίνα οικονομικής ενίσχυσης (Τρίτη 29/03)
Σας προσκαλούμε στη συλλογική κουζίνα οικονομικής ενίσχυσης
που διοργανώνουμε:

Την ερχόμενη Τρίτη 29/03 από τις 19:00 και μετά,

στο Κοινωνικό Κέντρο/Στέκι Μεταναστών (Ερμού 23 με Βενιζέλου).

Θα υπάρχουν πιάτα για χορτοφάγους και μη, κόκκινο κρασί, μουσική.

Κοπιάστε! :)

Κατά τα άλλα όμως:

Η Eldorado Gold ενθαρρύνεται από τη βελτίωση της σχέσης τους με την ελληνική κυβέρνησηΗ Eldorado Gold δηλώνει πως η σχέση της με την ελληνική κυβέρνηση έχει βελτιωθεί σημαντικά, μετά την αναστολή των εργασιών που έλαβε χώρα τον περασμένο Γενάρη.
"Θεωρώ πως τα πράγματα εξελίσσονται προς θετική κατεύθυνση" δήλωσε ο Paul Wright, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, σε τηλεδιάσκεψη την προηγούμενη Πέμπτη.
"Τους περασμένους 1-2 μήνες, έχουμε δει ενθαρρυντικές κινήσεις μεταξύ της εταιρίας μας και του Υπουργείου."
Η Eldorado Gold, με έδρα στο Vancouver του Καναδά, ανέστειλε τις εργασίες της εξόρυξης χρυσού κι απέλυσε 600 εργαζόμενους μέσα στον Γενάρη, δηλώνοντας ότι δεν θα προχωρήσει με το έργο εάν δεν εκδίδονταν οι απαραίτητες άδειες κι εάν δεν βελτιώνονταν οι σχέσεις τους με την κυβέρνηση.
Αυτές οι σχέσεις δέχονταν πίεση τα τελευταία χρόνια, με το έργο των Σκουριών να καταδικάζεται έντονα από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι διαδήλωναν υπό τον φόβο της περιβαλλοντικής καταστροφής. Επιπλέον, η υπόθεση έχει απασχολήσει επανειλημμένα τη Δικαιοσύνη.
Η εταιρία δηλώνει πώς οι εξελίξεις από τον Γενάρη ως τώρα είναι ενθαρρυντικές, καθώς η κυβέρνηση έχει εκδώσει μία άδεια δόμησης για το έργο των Σκουριών τον Φλεβάρη, και μία άδεια εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για το έργο της Ολυμπιάδας την περασμένη Τρίτη.
Ο κ. Wright ανέφερε πως είναι ευχαριστημένος που η εταιρία δεν χρειάστηκε να κινηθεί δικαστικά για να πάρει τις άδειες, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.
"Αυτές οι εγκρίσεις εκδίδονται απευθείας από το υπουργείο, αντί να είμαστε αναγκασμένοι να τις αποκτήσουμε μέσω νομικών ενεργειών."
Ο Jamie Kneen, συντονιστής επικοινωνίας του καναδέζικου Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων (MiningWatch) ανέφερε πώς συνεχίζει να υπάρχει σημαντική αντίσταση από τους ντόπιους ενάντια στο μεταλλείο, λόγω της ανησυχίας για τα αυξημένα επίπεδα αρσενικού και τις αντίστοιχες συνέπειες στην ποιότητα του νερού και στον τοπικό τουρισμό.
"Η υποστήριξη από το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη έπαιξε πρωτεύοντα ρόλο στην εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρειο Ελλάδα, κι εφόσον η κυβέρνηση και το κόμμα δεν ανταποκρίνονται πλέον σε αυτό, πιστεύω πως οι άνθρωποι μάλλον θα επιστρέψουν στη διεξαγωγή διαδηλώσεων", δήλωσε ο κ. Kneen.
Ο κ. Wright ανέφερε πως το μεταλλείο έχει τη στήριξη των ντόπιων και πως η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινότητας.
"Είναι ξεκάθαρο ότι η χώρα χρειάζεται θέσεις εργασίας, χρειάζεται φόρους, χρειάζεται επενδύσεις", δήλωσε ο κ. Wright.
Την περασμένη Πέμπτη, η Eldorado Gold ανέφερε απώλειες της τάξης των 1,54 δις δολαρίων για το 2015 λόγω ηθικής βλάβης, κυρίως σε σχέση με τα περιουσιακά στοιχεία της στην Ελλάδα.
Η εταιρία επίσης ανακοίνωσε πως αναστέλλει το μετοχικό της μέρισμα για το πρώτο τρίμηνο του 2016.
Εκτός από τα έργα εξόρυξης χρυσού στην Ελλάδα, η Eldorado Gold κατέχει επίσης ορυχεία υπό λειτουργία στην Τουρκία και στην Κίνα.

Πηγή: The Globe and Mail

Φωτογραφία: A general view of the construction site of a mine of Hellas Gold, a subsidiary of Canadian mining company Eldorado Gold Corp, in Skouries, in the Halkidiki region, northern Greece February 15, 2015. (Alexandros Avramidis/Reuters)

Δική μας πηγή: http://epitropiagonathessantigold.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com