21 Μαρ 2016

Καρδίτσα: κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες

Καλούμε τους εργαζόμενους, άνεργους και νεολαία, οργανώσεις, σωματεία, συλλογικότητες σε συγκέντρωση - ΕΚΔHΛΩΣΗ - συζήτηση - αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και διαμαρτυρίας ενάντια, στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, την ΕΕ-ΝΑΤΟ -ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
απαιτούμε - αγωνιζόμαστε ενάντια:
- στις επεμβάσεις και τους βομβαρδισμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ε.Ε. και στη συμμετοχή της χώρας μας με οποιαδήποτε κάλυψη, βάσεις, υποδομές, στρατό,
- στις ανάλγητες αντιμεταναστευτικές πολιτικές της Ε.Ε. και της ελληνικής κυβέρνησης,
για:
- Να ανοίξουν τώρα οι συνοριακές δίοδοι μεταξύ των χωρών της Ευρώπης και να μπει τέλος στο έγκλημα στο Αιγαίο. Ασφαλής, ελεύθερη διέλευση από χερσαία και θαλάσσια σύνορα για τους πρόσφυγες του πολέμου, της καταπίεσης, της φτώχειας. Εφαρμογή συνθηκών για παροχή ασύλου. Να σταματήσουν οι δολοφονικές επιχειρήσεις αποτροπής-επαναπροώθησης της Frontex. Να φύγουν τα πλοία του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να πέσει ο φράχτης του Έβρου και όλοι οι φράχτες.
- Όχι στην ποινικοποίηση της μετανάστευσης. Νομιμοποίηση και πλήρη δικαιώματα για τους οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες. Όχι στον εγκλεισμό και την γκετοποίηση των προσφύγων, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα hot spot και τα μέτρα διαλογής.
- Προστασία των προσφύγων και μεταναστών από τα κυκλώματα εκμετάλλευσης - Πρόνοια, φροντίδα και πρόσβαση στην εκπαίδευση για τους ανήλικους.
Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών!

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ την ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΡΤΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 6:30 Μ.Μ.

*προβολή βίντεο
*έκθεση φωτογραφίας

http://aristerastikarditsa.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com