....................................................

9 Μαρ 2016

Ξάνθη - καταγγελία για προσαγωγές σε αφισοκόλληση

Όχι στην ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης!
Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την επιχείρηση τρομοκράτησης από μεριάς των αστυνομικών δυνάμεων, απέναντι σε αγωνιστές που συμμετείχαν το βράδυ της Δευτέρας 7/3 στην αφισοκόλληση της πολιτικής συλλογικότητας «Πέλοτο». Πιο συγκεκριμένα, μετά την «καθιερωμένη» εξακρίβωση στοιχείων προχώρησαν σε επιλεκτικές προσαγωγές των άτομων που κρατούσαν το υλικό της αφισοκόλλησης. Κατά τη διάρκεια μάλιστα της αστυνομικής επιχείρησης, προσήγαγαν πολίτη που διαμαρτυρήθηκε για το περιστατικό και απαίτησε να απελευθερωθούν οι προσαχθέντες.
Με αυτό το γεγονός, επαναφέρεται στο προσκήνιο το «αδίκημα» της αφισορύπανσης και της «παράνομης» αφισοκόλλησης, στην ουσία η δίωξη της πολιτικής αφίσας, το χτύπημα του δικαιώματος της ελεύθερης διακίνησης πολιτικών απόψεων. Γιατί το «αδίκημα» που διέπραξαν οι συγκεκριμένοι αγωνιστές ήταν να καταγγείλουν –μέσω της συγκεκριμένης αφίσας- τη διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας» την Παρασκευή 11 Μάρτη, την καταστρατήγηση δηλαδή εργασιακών δικαιωμάτων με την αυθαίρετη επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων μέχρι τις 12 το βράδυ! 
Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι τέτοια περιστατικά καθόλου μεμονωμένα δεν είναι. Εντάσσονται σε μια συνολική προσπάθεια τρομοκράτησης και καταστολής όποιου θελήσει να αγωνιστεί ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε σε δικαιώματα και κατακτήσεις. Ξέρουμε πως η πολιτική παρέμβαση είναι κάτι που τους ενοχλεί, για αυτό το λόγο προσπαθούν να τη βγάλουν στην «παρανομία». Για αυτό προωθούν και εντείνουν το κλίμα φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής, αλλά και τον νέο αντι-συνδικαλιστικό νόμο που έχουν στα σκαριά. Πολιτική που καθόλου δεν άλλαξε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που κινείται στα ίδια μονοπάτια με τους προκατόχους της. 
Το επόμενο διάστημα πρέπει να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά και να υπερασπιστούμε στην πράξη το δικαίωμά μας στην πολιτική παρέμβαση με κάθε μέσο που έχουμε στα χέρια μας. Με την αφισοκόλληση, το μοίρασμα κειμένων, τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις. Να δώσουμε απάντηση στο κλίμα τρομοκράτησης που θέλουν να επιβάλλουν. Να βάλουμε μπροστά την κατεύθυνση της Αντίστασης και της Διεκδίκησης, για να πυκνώσουν οι γραμμές του Αγώνα, απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ, και όποιου τάσσεται με τη μεριάς τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com