23 Μαρ 2016

Η εργοδοσία συνεπής στο ρόλο της ……


Η εργοδοσία διαψεύδει όλους αυτούς που την κατηγορούν ότι είναι κατά της οργάνωσης. Η παραπάνω ενημέρωση του σωματείου μεταλλοκατασκευαστών είναι αποκαλυπτική. Μόνο που το συγκεκριμένο σωματείο υπερασπίζεται τα συμφέροντα της εργοδοσίας απέναντι στους εργαζόμενους.
Το αντίστοιχο οφείλουν να κάνουν και οι εργαζόμενοι απέναντι στην εργοδοσία που τους ξεζουμίζει. Γιατί τα συμφέροντα τους είναι διαμετρικά αντίθετα. Όσο για το ΙΚΑ υλοποιεί την πάγια θέση των εργατοπατέρων να κάνει ελέγχους για την «πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας». Μόνο που τις περισσότερες φορές οι έλεγχοι είναι τόσο «αιφνιδιαστικοί» που τις περισσότερες φορές ενημερώνεται προηγούμενα η εργοδοσία.
Το κράτος μέσω του ΙΚΑ στο «πλευρό των εργαζομένων» για το καλό της εργοδοσίας.

2 σχόλια:

ΝΒΤ είπε...

Και για ποιο λόγο αυτός που έβγαλε τη φωτογραφία, πριν τη στείλει, φρόντισε προηγουμένως να σβήσει με photoshop το όνομα του "σωματείου" των μεταλλοκατασκευαστών και από ποιο νομό είναι, καθώς και να αποκρύψει τα ονόματα του ΔΣ που υπογράφουν την ανακοίνωση;
Τόσο politically correct καταγγελία, μη θιχτεί κανένας εργοδότης, καταντάει αηδία.

Είναι προφανές ότι το εν λόγω σωματείο δεν είναι σωματείο εργατικό. Είναι μια επαγγελματική - επιχειρηματική ένωση εργολάβων μετάλλου που απασχολούν τις επιχειρήσεις τους (ατομικές φυσικά οι περισσότερες) ουκ ολίγους ΑΛβανούς, Πακιστανούς κλπ εργάτες ανασφάλιστους και κακοπληρωμένους (για να μη μιλήσουμε για τα μέτρα προστασίας ή αν τους κολλάνε βαρέα και ανθυγιεινά). Και το ραβασάκι απευθύνεται σε αυτούς τους εργοδότες.

Προς τι λοιπόν η προφυλάξεις υπέρ τους; Τι σόι καταγγελία είναι αυτή;

Θέλω να πιστεύω ότι την επεξεργασία της φωτογραφίας δεν την έκανε η ΑσΓ αλλά ο αποστολέας της φωτογραφίας και του κειμένου. Αλλά και πάλι, θα έπρεπε η ΑσΓ να ζητήσει τη φωτογραφία "αμοντάριστη" και χωρίς φιλεργοδοτικό ρετούς! ΕΛΕΟΣ!!!

Αντίσταση στις γειτονιές είπε...

Έχεις σκεφτεί τη πιθανότητα προφύλαξης αυτού ή αυτής που μας το έστειλε;