....................................................

16 Μαρ 2016

Ακόμη πιο σκληρά μέτρα για την ασφάλιση απαιτούν οι «θεσμοί»

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ!

Με ακόμη χειρότερους όρους ανοίγει ο νέος κύκλος της αντιασφαλιστικής επίθεσης, καθώς οι απαιτήσεις των «θεσμών» ξεπερνούν ακόμη και την πρόταση-τερατούργημα της κυβέρνησης. Και η κυβέρνηση παραμένει αποφασισμένη να περάσει το νέο ασφαλιστικό. Όχι μόνο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του ντόπιου κεφαλαίου, αλλά και για να αποδείξει στους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ ότι όχι μόνο θέλει αλλά και μπορεί να προωθήσει με συνέπεια την αντιλαϊκή πολιτική που απαιτούν, όπως έχει καταγραφεί στα απανωτά μνημόνια. Την ίδια αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Οι βασικοί στόχοι της νέας αντιασφαλιστικής επίθεσης παραμένουν ίδιοι: αύξηση κάθε είδους εισφορών και δραστική μείωση των συντάξεων. Ακόμη και οι ελιγμοί που αναγκάστηκε να κάνει η κυβέρνηση εξαιτίας των κινητοποιήσεων των αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων, περιορίζονται στο πώς θα γίνει η μετάβαση στο νέο σύστημα.
Η καθυστέρηση στην κατάθεση του νομοσχεδίου δεν πρέπει να προκαλεί κανέναν εφησυχασμό! Οι απαιτήσεις των «θεσμών» για άμεσα και μετρήσιμα αποτελέσματα συναντιούνται με τις νέες προτάσεις της κυβέρνησης για ψαλίδι σε κύριες συντάξεις, σε επικουρικές, στο εφάπαξ και στα μερίσματα. Παράλληλα, προτείνεται αύξηση των εισφορών κατά 1,5% για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες (δηλαδή πάλι για τους εργαζόμενους) και ακόμα μεγαλύτερες περικοπές στη μελλοντική σύνταξη. Κανείς όμως δεν μπορεί να προβλέψει πόσο χειρότερα για τους εργαζόμενους θα καταλήξει το «παζάρι» της κυβέρνησης με το κουαρτέτο. Γιατί το μόνιμο άλλοθι της «βιωσιμότητας του ασφαλιστικού» εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για να προχωράει μόνιμα η επίθεση στο δικαίωμα στην ασφάλιση.
Η κοινωνική ασφάλιση είναι κατάκτηση! Το ασφαλιστικό είναι ζήτημα ταξικής αντιπαράθεσης και τα μέτρα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ έχουν σκοπό να αφαιρέσουν ένα κατοχυρωμένο δικαίωμα των εργαζομένων. Γι’ αυτό και για να ανατραπεί η νέα επίθεση απαιτούνται ανυποχώρητοι αγώνες και όχι συνδιαλλαγή και «διάλογος». Απαιτείται η ανασυγκρότηση των δυνάμεων των εργαζομένων με τη λογική της οργάνωσης και της αντίστασης σε κάθε χώρο δουλειάς και συνολικά, και όχι με τη λογική της ανάθεσης. Η συνδικαλιστική ηγεσία έχει αποδείξει ότι όχι μόνο δεν θέλει και δεν μπορεί να οδηγήσει σε νικηφόρους αγώνες αλλά κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της ώστε να κυριαρχεί η ηττοπάθεια και η υποταγή στις ορέξεις του κεφαλαίου. Αυτή η συνεχής οπισθοχώρηση, η διάλυση του κινήματος και η μοιρολατρία είναι που έχει επιτρέψει την ισοπέδωση μιας σειράς κατακτήσεων των εργαζομένων και του λαού και εξαθλιώνει ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι τους.
Είναι ζωτικής σημασίας ανάγκη η ανατροπή αυτών των αρνητικών συσχετισμών. Η επίθεση στο ασφαλιστικό είναι μέρος της αντιλαϊκής επίθεσης για λογαριασμό των συμφερόντων των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Των ίδιων συμφερόντων που χωρίς κανένα δισταγμό καταστρέφουν χώρες και καταδικάζουν ολόκληρους λαούς στη φτώχεια και την προσφυγιά. Οι εξελίξεις στην περιοχή μας αναδεικνύουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζει και ο λαός μας από την εμπλοκή της χώρας στις αντιπαραθέσεις και από τις χωρίς τέλος παραχωρήσεις της κυβέρνησης στις απαιτήσεις των διαφόρων «προστατών».
Μόνο οι εργαζόμενοι και ο λαός μπορούν να βάλουν φραγμό σε αυτήν την πορεία καταστροφής. Μόνο ο δικός τους αγώνας μπορεί να ανατρέψει τους σχεδιασμούς ξένων και ντόπιων κέντρων. Ένας αγώνας δύσκολος, που απαιτεί διάρκεια και επιμονή, που απαιτεί οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα δικά τους χέρια. Ένας αγώνας αναμέτρησης με το σύστημα της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης, με αιχμή την υπεράσπιση του δικαιώματος στην κοινωνική ασφάλιση και τη σύνταξη.

• Συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα για να μην περάσουν τα μέτρα!
• Μέτωπο Αντίστασης και Πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com