17 Μαρ 2016

Η Μακεδονία είναι ελληνική! Όσο και η Ελλάδα!

Λοιπόν! Έχουμε και λέμε.

Τα ΝΑΤΟϊκά καράβια, Άγγλοι, Γάλλοι, Αμερικάνοι, Καναδοί, Γερμανοί και της ...Παναγιάς τα μάτια αλωνίζουν και κάνουν κουμάντο στο Αιγαίο για το ποιος θα περάσει και ποιος όχι. Η FRONTEX έχει αναλάβει τη φύλαξη των ευρωπαϊκών, και ουχί ελληνικών πια, συνόρων. Οι δε Τούρκοι εδώ και δεκαετίες έχουν λόγο για το αν τα Δωδεκάνησα θα είναι "αποστρατιωτικοποιημένα" ή όχι και για το ποιανών τα στρατιωτικά πλοία και αεροπλάνα θα προσγειώνονται εκεί.
Αλλοδαπά αεροπλάνα και καράβια χρησιμοποιούν τα (γερμανικής και κινέζικης ιδιοκτησίας) αεροδρόμια, λιμάνια και βάσεις κατά το δοκούν, δημιουργώντας μάλιστα και ειδικές εγκαταστάσεις όπου τα ελληνικά έπονται των αμερικάνικων και νατοϊκών (λιμάνι Ηρακλείου), για να βομβαρδίζουν με την άνεσή τους τη Συρία και όποιον άλλο χρειαστεί κατά τους σχεδιασμούς τους. Ο μέγας πατριώτης Καμμένος παρακαλάει και γι' άλλες βάσεις!
Οι αποφάσεις της Ε.Ε., όπου η χώρα συμμετέχει ως ...ισότιμη, καθορίζουν ακόμη και το πως, που και πόσοι πρόσφυγες θα "φιλοξενηθούν" ενώ στη πραγματικότητα προορίζουν τη μετατροπή της χώρας σε ένα μεγάλο κέντρο συγκέντρωσης και διαλογής φτηνού και ικανού δυναμικού.
Για το τι αποφάσεις θα παρθούν για το ασφαλιστικό, τους μισθούς μας, τις συντάξεις μας, για τα σχολεία μας, για τα νοσοκομεία μας, για το αν θα έχουμε δουλειά και τι είδους, για το τι είδους οικονομία, βλέπε... "ανάπτυξη", και αν, θα έχει η χώρα, για το τι θα τρώμε και εν γένει για το πως, πόσο και αν θα ζούμε πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των πρώην τροϊκανών και νυν κουαρτετιανών αλλιώς δεν κουνιέται φύλλο! Τα πάντα είναι υπό την αίρεση κάποιων τύπων - εκπροσώπων του ΔΝΤ, της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ESM - που κατοικοεδρεύουν στο Χίλτον, που η κυβέρνηση τους προτείνει ότι νομίζει κι αν αυτοί συμφωνούν εφαρμόζει, ενώ "τεχνικά κλιμάκια" έχουν εγκατασταθεί στα υπουργεία και ελέγχουν μέχρι και το χαρτί υγείας που καταναλώνεται. Το οποίο παρεμπιπτόντως μάλλον είναι παραπάνω απ' όσο σκατό παράγουμε! Και αυτά ο Τσίπρας τα λέει ευρωπαϊκό ιδεώδες, προϋπόθεση για ανάπτυξη, για μια πατριωτική φιλολαϊκή πολιτική!
Γενικώς έχουμε μια άρχουσα τάξη και κυβερνήσεις, μαζί και η σημερινή, που όταν συναντιούνται με τους ιμπεριαλιστές ηγέτες τους κοιτάνε σα κομπλεξικά λιγούρια, σαν τα σκυλάκια που περιμένουν ένα θετικό νεύμα ή ένα κοκαλάκι, ενώ σε μας το παίζουν πυγμή και αποφασιστικότητα λέγοντάς μας ότι δε μπορεί να γίνει αλλιώς. Αν δεν καταστραφούμε πρώτα δε γίνεται να σωθούμε. Αν δεν πουληθεί η χώρα σε ιμπεριαλιστές και πολυεθνικές χαΐρι δε θα έχουμε. Αν δεν γίνουμε τόπος επιδρομών ενάντια σε άλλους λαούς και αν χρειαστεί και κρέας στα κανόνια τους μέλλον δεν θα έχουμε! Πιστοί πάντα στο πάλαι ποτέ "ιδού ο στρατός σας" μετασχηματισμένο σε "ιδού η χώρα σας". Οι μεγάλοι πατριώτες ξεπουλάνε τη χώρα που ...διαφεντεύουν και τη παραδίδουν στις ορέξεις των ιμπεριαλιστών επιτρέποντάς τους να διαιτητεύουν ακόμη και για κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας...

Αλλά......

Η Μακεδονία είναι ελληνική! Δε δίνουνε το όνομά τους!
Όσο ελληνική είναι και η Ελλάδα! Που τη δώσανε όλη κι ας κράτησαν το όνομά της!
Σημασία έχει τ' όνομα και όχι η χάρη!

Υ.Γ.: Α, ρε Μουζάλα τι έπαθες! Τώρα που ωρίμασες και κατάλαβες ότι άλλο η ιδεολογία κι άλλο η διακυβέρνηση του τόπου και η νομιμότητα - υποταγή, τώρα βρήκαν να τα βάλουν μαζί σου!  

5 σχόλια:

ΒΚ είπε...

επειδή ψάχνω στο σάιτ σας κάποιο κείμενο θέσεων για το ζήτημα της μακεδονίας και δεν βρίσκω, θα μπορούσατε να αναφέρετε την πεποίθηση του κκε (μ-λ) για αυτό? και για τα συλλαλητήρια του 92?

ευχαριστώ

Αντίσταση στις γειτονιές είπε...

Για το ζήτημα του ονόματος είμαστε με τον γεωγραφικό προσδιορισμό.
Στις διαδηλώσεις τότε είμασταν αντίθετοι και τις καταγγέλαμε.
Περισσότερα και αναλυτικότερα εδώ:
Για το Μακεδονικό ζήτημα

ulyanovism είπε...

Γιατί γεωγραφικός και όχι εθνικός προσδιορισμός όπως όλα τα κράτη του κόσμου;

Ανώνυμος είπε...

Που να προσδιορίζει ποιο έθνος ακριβώς;
Τους σλαβόφονους ή τους αλβανούς που αποτελούν σχεδόν το μισό πληθυσμό της χώρας και σε τέτοια περίπτωση θα ξεσηκωθούν;
Αυτό δεν το θέλουν ούτε οι ίδιοι γιατί αλλιώς θα οδηγήσει και σε άλλη μια "αυτοδιάθεση".

Pantelis είπε...

Προφανώς ο "εθνικός προσδιορισμός" έχει παραμείνει μόνο για ορισμένα παλιά κράτη-έθνη της Ευρώπης. Μεγάλες χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Κίνα, η Ινδονησία, η Νότια Αφρική, ΟΛΕΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι χώρες της Νότιας Αμερικής και οι περισσότερες αφρικανικές χώρες έλαβαν την ονομασία τους βάσει γεωγραφικού προσδιορισμού (και σε αυτές συνυπάρχουν διάφορες εθνότητες). Λόγω των υπολειμμάτων εθνικισμού στην Ευρώπη, εξακολουθούμε να μπερδεύουμε τις έννοιες "κρατική οντότητα" και "έθνος"....

Παντελής (Θεσσαλονίκη)