....................................................

11 Μαρ 2016

Η απελευθέρωση της Αθήνας από τον Καμίνη!

Όσο και αν κάποιοι προσπάθησαν να του δώσουν τα εχέγγυα της δημοκρατικότητας πρόσφατα και να τον ξεπλύνουν στα μάτια του κόσμου, θεωρώντας ότι είναι αυτονόητο (από και ως που;) οι δήμος και ο δήμαρχος να είναι στο πλάι του λαού, για την αντιλαϊκή του πολιτική ο δήμος Αθήνας και ο δήμαρχός του Καμίνης δεν μπορούν να κρυφτούν.
Παντελώς αδιάφορος για τα πραγματικά προβλήματα των κατοίκων της πόλης και των εργαζόμενων του δήμου πρωτοστατούσε και πρωτοστατεί στο πέρασμα των μνημονιακών πολιτικών, πρωτοστατεί στην υποβάθμιση των λαϊκών γειτονιών και εμφανίζεται λαύρος μόνο όταν είναι να καταγγείλει διαδηλώσεις και να καθαρίσει τη πόλη από τα μεταναστευτικά σκουπίδια ή έστω να ανακαταλάβει τις πλατείες της από τους εισβολής αλλόθρησκους.
Με φρασεολογία δανεισμένη από την αντίστοιχη των χρυσαυγιτών, και όλου του αστικού πολιτικού συστήματος εδώ που τα λέμε, αποφάσισε να ...ανακαταλάβει τη πλατεία Βικτωρίας από τους πρόσφυγες! Βέβαια εντελώς τυχαία αυτό δεν έγινε όλους τους προηγούμενους μήνες που η πλατεία κατά καιρούς ήταν τιγκαρισμένη από πρόσφυγες εγκαταλελειμένους, μιας και ο δήμος που στη κατοχή του έχει μια από τις μεγαλύτερες κατασκηνώσεις στη χώρα ενώ για τους μετανάστες δεν έχει καμιά υποδομή στήριξης, αλλά τη μέρα που ένα σημαντικό κομάτι των προσφύγων αποφάσισε να βγει από το Σχιστό και με διαδήλωση να κατευθυνθεί προς τη πλατεία Βικτωρίας, απαιτώντας να αφεθούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τους προορισμούς που λογαριάζουν ότι θα έχουν μια
καλή και αξιοπρεπή ζωή. Τους διαδηλωτές, των οποίων τη πορεία έκοψαν τα ΜΑΤ στη Πέτρου Ράλλη στα ...σύνορα με το δήμο "Αθηναίων", περίμεναν άλλοι πρόσφυγες στη πλατεία οι οποίοι επίσης εκδιώχτηκαν από τα ΜΑΤ για να φυτέψει λουλουδάκια και κάγκελα ο Καμίνης!
Βέβαια ο Καμίνης, η δημοτική αστυνομία και τα ΜΑΤ, ελέω κυβέρνησης, ενώ από τη μια προβάλουν και προτάσουν ως δικαιολογία τους δύστυχους μαγαζάτορες που δήθεν έπεσε ο τζίρος τους, ενώ πριν ήταν απογειωμένος, κάνουν ότι δε βλέπουν τα άλλα επιχειρηματικά μυαλά της μελλοντικής μας ανάπτυξης. Από τον ...κλάδο των μεταφορών και του ...τουρισμού που πληρώνονται αδρά για να μεταφέρουν τους πρόσφυγες είτε μέσα στη πόλη είτε στην Ειδομένη εξαπατώντας τους, από τον ...χρηματοπιστωτικό κλάδο ανταλλαγής και μεταφοράς χρημάτων στη (πολύ) μαύρη, από το χώρο της φιλοξενείας μιας και ετοιμάζεται ξενοδοχείο για τους έχοντες χρήματα στην άκρη (ε, τι να μην κάνει και η ιδωτική πρωτοβουλία κάτι, όλα από το κράτος τα περιμένετε;), της εστίασης με φαγητά από τις χώρες που προέρχονται με το ανάλογο αντίτιμο προφανώς, αλλά βεβαίως και του σεξοτουρισμού, μη πάνε χαμένα και τα, αναβαθμισμένα από την εποχή των Ολυμπιακών αγώνων και επί δημαρχίας Μπακογιάννη, μπουρδέλα της περιοχής και χαθούν θέσεις εργασίας! Τώρα που η παρουσία των μελαμψών μεταναστών και μεταναστριών δημιουργεί προσδοκίες εξωτικών απολαύσεων να πάει χαμένη μια τέτοια ευκαιρία ανάπτυξης; Είπαμε αυτούς όχι απλά δεν τους βλέπουν αλλά μάλλον τους στηρίζουν κι από πάνω μιας και αποτελούν το μέλλον που προορίζουν για το λαό και τη χώρα μας. Αποτελούν παράδειγμα εκμετάλλευσης των ευκαιριών που δημιουργεί η κρίση και δεν τις βλέπουν οι από πεποίθηση απαισιόδοξοι. Τέλος πάντων! 
Είναι λοιπόν γνωστός ρατσιστής ο, με τσόντα ΔΗΜΑΡ και Οικολόγων, ΠΑΣΟΚοθρεμένος πρώην συνήγορος του πολίτη δήμαρχος. Πάντα αγαπημένες του εκφράσεις για τους μετανάστες ήταν αυτές που παραπέμπουν σε σκουπίδια και ...κατακτητές! Αγαπημένο του όραμα η δημιουργία κλειστών στρατοπέδων συγκέντρωσης έξω από την πόλη "του" εδώ και χρόνια. Δεν θα διστάσει, όπως και ο προκάτοχός του Κακλαμάνης, να στηρίξει και να σταθεί δίπλα στα εθνικιστικά και φασιστικά στοιχεία που παριστάνουν τους κατοίκους διώχνοντας από τις πλατείες όχι μόνο τους μετανάστες αλλά και όλους όσους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στέκονται δίπλα τους.
Όπως τότε ο Κακλαμάνης απέκλεισε τη πρόσβαση στη παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα και έστελνε τα ΜΑΤ εναντίον Ελλήνων κατοίκων της περιοχής που αντιδρούσαν έτσι και τώρα ο Καμίνης θέλει να αποκλείσει τη πρόσβαση των προσφύγων στη Βικτώρια. Ιδιαίτερα τώρα που αρχίζουν να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια συγκρότησης και διεκδίκησης των μεταναστών και υπάρχει ο κίνδυνος η συγκεκριμένη πλατεία να αποκτήσει συμβολικό χαρακτήρα του αγώνα τους για ελεύθερη μετακίνηση. Ήδη έχει γίνει σημείο αναφοράς και συνάντησης για τους πρόσφυγες. Πρέπει να αποκλειστούν οι πρόσφυγες από οποιαδήποτε επαφή με τους Έλληνες εργαζόμενους και πολύ περισσότερο με τα μιάσματα που μπορεί να τους στηρίξουν στο ενδεχόμενο οργανωμένης διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους. Σε αυτό προσφέρονται μόνο κλειστοί και δυσπρόσιτοι χώροι σε περιοχές σαν τον Ελαιώνα και το Σχιστό και όσο παραέξω ακόμη καλύτερα! Οι πλατείες και η ελεύθερη πρόσβαση σε αυτές προσφύγων και ο συχνωτισμός τους με τους ...άπλυτους και τραμπούκους (κατά τους κακλαμάνιους χαρακτηρισμούς) δημιουργούν κινδύνους μιας και δεν χρειάζονται όλοι την άδεια και την υποδομή του Καμίνη για να διαδηλώσουν. Από αυτούς που θέτουν στον δήμο τις ευθύνες του και δεν τον αντιμετωπίζουν ουδέτερα σα να είναι κάτι από ...εμάς και δεν δέχονται να μπουν σε οικονομικού τύπου παζάρια, προς όφελος του αθηναϊκού λαού, για τη παραχώρηση χώρων με τη κυβέρνηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com