...................

28 Μαρ 2016

Η αλληλεγγύη «αποκλείστηκε» από τα ΜΑΤ στη γέφυρα του Αξιού…

Το πρωί της Κυριακής 27 Μαρτίου περίπου είκοσι αυτοκίνητα με μέλη σωματείων και συλλογικοτήτων που μετέφεραν είδη ανάγκης για τους πρόσφυγες, σύμφωνα με την προγραμματισμένη κινητοποίηση του Συντονιστικού Θεσσαλονίκης για το προσφυγικό, ακινητοποιήθηκαν από την αστυνομία στη γέφυρα του Αξιού, σε μικρή απόσταση από τον καταυλισμό της Ειδομένης. Είχαν προηγηθεί διαπραγματεύσεις με την αστυνομία στη διασταύρωση του δρόμου που οδηγεί προς την Ειδομένη. Αφού καταγράφηκαν τα νούμερα των αυτοκινήτων και χωρίς καμία εξήγηση για τον αποκλεισμό των αλληλέγγυων, τους άφησαν να προχωρήσουν .. λίγα χιλιόμετρα –όπως αποδείχθηκε- μέχρι τη γέφυρα. Εκεί κλούβα και δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν κλείσει το δρόμο προς την Ειδομένη, εμποδίζοντας όσους επιθυμούσαν να φθάσουν οδικώς στον καταυλισμό. Απαιτώντας εξηγήσεις μάθαμε -πολύ αργότερα- πως από νωρίς το πρωί βρίσκονταν σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας προσφύγων και μεταναστών για το άνοιγμα των συνόρων. Αποκλείστηκαν αυτοκίνητα και βανάκια άλλων αλληλέγγυων καθώς και λεωφορεία που μετέφεραν Ιταλούς ακτιβιστές από την οργάνωση
«Over the Fortress».

Μέλη της αποστολής, μιλώντας στην Παντιέρα είπαν σχετικά :

«Μετά την απαγόρευση της διέλευσής μας ακόμη και με τα πόδια προς τον καταυλισμό, σε συνεννόηση μαζί τους, πραγματοποιήσαμε διαδήλωση πάνω στη γέφυρα. Για περίπου δύο ώρες διαδηλώναμε με τα πανό, τα δικά τους και του Συντονισμού. Οι γλώσσες των λαών μας «συναντήθηκαν» στα συνθήματα για το άνοιγμα των συνόρων, την ελεύθερη και ασφαλή διέλευση των προσφύγων- μεταναστών, ενάντια στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Έτσι, στη γέφυρα του Αξιού, ανάμεσα στις κλούβες, τα ΜΑΤ και την αστυνομία, υψώσαμε φωνή απαίτησης για ένα κόσμο χωρίς φράκτες, πολέμους και προσφυγιά. Τη στείλαμε με τον άνεμο και το ποτάμι στα χείλη των προσφύγων της Ειδομένης που τραγουδώντας σκοπούς της πατρίδας τους αρνούνται τον εγκλωβισμό και τη «διαλογή» τους, αρνούνται την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους.. γράφοντας σε χαρτόνια και κομμάτια ύφασμα:
«Μην μας χτυπήσετε»
«Η ελεύθερη μετακίνηση είναι δικαίωμα όλων»
«Καμιά βία, θέλουμε μόνο να περάσουμε»
«Ανοίξτε τα σύνορα»

http://www.pandiera.gr/

1 σχόλιο:

 1. Σου έλεγα, κι εγώ, Ελ λάαε, πως δε γίνονται σωσίβια τα κουρέλια….. και με έφτυνες….!

  …..Ντιχταρντά -- ντιχταρντό…..
  να σε βλέπω στο ‘’χορό’’….,
  ντουμπουρντού -- ντουμπουρντού…..
  να ψοφάς…., γυφτομαϊμού….!

  Το κορμάκι σου το σέρνουν….,
  την ψυχούλα σου τη γδέρνουν….,
  ήθελές ‘τα….. κι έπαθές ‘τα….,
  ‘’κι από πάν’’ ζητάς και ρέστα….!

  Μούρλια έκατσες στο ‘’λούκι’’….,
  να, ‘’παλούκι σε παλούκι’’….,
  άει…., ρε ‘’γέννα της Αβύσσου’’….,
  βρες μία θηλιά….. και πνίξου….!.....

  …..Ε…., ναι…., μαϊμού ψωρόκωλη….,
  αυτό που ζεις σ’ αξίζει….,
  το να ‘σαι αντικείμενο
  που Κύριος τ’ ορίζει….!

  Σου λέγαν, πάντοτε, σοφοί….:
  «…..στα ‘’λούκια’’….. τα ‘’παλούκια’’….!»….,
  μα, εσύ, εκεί…., Υποταγή….,
  μαζόχα στα χαστούκια….!

  Γι’ αυτό….. μην καταράζεσαι
  ‘’θεούς’’…., σε σένα πες ‘τα….,
  αυτό που ζεις….. το διάλεξες….,
  μαϊμού…., πάρε τα ρέστα….!

  ….: Στέργιος (Αλέξανδρος)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com