24 Μαρ 2016

"Διάθεση" εκπαιδευτικών της μέσης εκπαίδευσης σε ...Ι.Ε.Κ.

Από την Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι):

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ καταγγέλλει την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να διαθέσει αναγκαστικά εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Δημόσια ΙΕΚ προκειμένου να καλύψουν τα υπάρχοντα εκεί κενά. Συνάδελφοι -που εργάζονται σε 2 και σε 3 σχολεία- διατίθενται ακόμη και για μία ώρα και καλούνται να γίνουν για μια ακόμη φορά εκπαιδευτικοί περιπλανώμενοι. Είναι φανερό λοιπόν ότι η απόφαση αυτή έρχεται μετά το έγγραφο του Υπουργείου για αναζήτηση πλεοναζουσών ωρών διδασκαλίας και αποτελεί περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών. Να σημειωθεί εδώ ότι η παραπάνω απόφαση πάρθηκε, χωρίς καν τη γνωμοδότηση του ΠΥΣΔΕ. Ο καθένας μας από εδώ και στο εξής είναι πολύ πιθανό, με μια υπουργική απόφαση να βρεθεί όπου υπάρχουν ανάγκες, ακόμη και σε δομές εκτός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης!
Ύστερα από τα γεγονότα αυτά θεωρούμε ότι η Διοίκηση εμπαίζει τους εν ενεργεία εκπαιδευτικούς και τα συνδικαλιστικά τους όργανα, καθώς άλλα διακηρύττει δημόσια και άλλα πράττει υπηρεσιακά, ενώ παράλληλα τους ζητά να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το “Διάλογο”! Εμπαίζει όμως και τους άνεργους εκπαιδευτικούς, καθώς από τη μια τους έβαλε να πληρώσουν 120€ για να πιστοποιηθούν ως Εκπαιδευτές Ενηλίκων(ΕΟΠΠΕΠ) και από την άλλη δεν τους προσέλαβε καν. Θεωρούμε ότι όλες αυτές οι αποφάσεις εντάσσονται στα πλαίσια υλοποίησης της μνημονιακής, από τη μια, και της πελατειακής, από την άλλη πολιτικής.
Απαιτούμε να ανακληθεί η απόφαση για αναγκαστική διάθεση των συναδέλφων μας στα ΙΕΚ και οι συνάδελφοι να καλύψουν κενά και ανάγκες των σχολείων που υπηρετούν. Nα προκηρύσσονται όλες οι θέσεις που μπορούν να καλυφθούν από εκπαιδευτικούς ώστε να διεκδικούνται από όλους σε ισότιμη βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: