....................................................

8 Μαρ 2016

Συνέλευση της Λαϊκής Αντίστασης - Α.Α.Σ. στην Ανατολική Θεσσαλονίκη

Την Κυριακή 6 Μαρτίου στο στέκι που μας παραχώρησε η Πρωτοβουλία Κατοίκων Τούμπας πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνέλευση της Λαϊκής Αντίστασης - Α.Α.Σ. στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Η πρώτη αυτή συνέλευση, εντάσσεται στα πλαίσια της αντιιμπεριαλιστικής- αντιπολεμικής καμπάνιας που έχει ξεκινήσει πανελλαδικά η Λαϊκής Αντίστασης - Α.Α.Σ..

Αρκετός ήταν ο κόσμος που παρακολούθησε και συμμετείχε ενεργά στη κουβέντα, θέτοντας αρκετά ζητήματα και προβληματισμούς.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον πόλεμο που διεξάγεται στη Συρία. Η όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στη περιοχή (στη γειτονιά μας), αλλά και ο επικίνδυνος ρόλος του νατοϊκού στόλου στο Αιγαίο θέτει άμεσα καθήκοντα και στον δικό μας λαό.
Μέσα από την κουβέντα αναδείχθηκε ως βασικό, η ανάγκη δημιουργίας κινήματος ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Κίνημα που θα βάλει φραγμό στις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών για το ξαναμοίρασμα του κόσμου.
Ακόμη τέθηκε και το ζήτημα της αλληλεγγύης, όπου τόσο πολύ προβάλλεται αυτές τις μέρες από τα ΜΜΕ και διάφορους ''φιλεύσπλαχνους''. Τονίστηκε ιδιαίτερα, πως ο λαός μας με τα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου έχουν κοινό εχθρό. Η πραγματική αλληλεγγύη του λαού μας είναι η ανάπτυξη κινήματος που θα υποδεικνύει τους ιμπεριαλιστές ως τον βασικό εχθρό και θα θέσει το ζήτημα να σταματήσει ο πόλεμος. Ενάντια στη μετατροπή της χώρας μας σε φυλακή προσφύγων. Κίνημα που να διεκδικεί βασικά δικαιώματα για τους πρόσφυγες.
Από την συνέλευση αποφασίστηκε, η συγγραφή πανό όπου θα αναρτηθούν σε κεντρικά σημεία της ανατολικής Θεσσαλονίκης και δύο παρεμβάσεις το αμέσως επόμενο διάστημα. Μία την Τρίτη 8/3 στην Τούμπα και μια την την Παρασκευή 18/3 στην Καλαμαριά με ντουντούκα και προκήρυξη ώστε να ανοίξουμε το ζήτημα και να συζητήσουμε με τον κόσμο. Τέλος, συμφωνήθηκε η συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική- αντιπολεμική πορεία όπου καλείται την Πέμπτη 10/3, 19:00 στην Καμάρα. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα οριστεί και νέα συνέλευση.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος9/3/16, 2:35 μ.μ.

    έχει γίνει ένα λάθος, η παρέμβαση στη Καλαμαριά είναι την Παρασκευή 18/3

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com