12 Μαρ 2016

Ο λαός μας να σταθεί απέναντι στη νέο-ναζιστική βία!

11.3.2016
Καταγγέλλουμε την τραμπούκικη επίθεση των νέο-ναζιστών της «Χρυσής Αυγής» ενάντια στο δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη», Πέτρο Αναστασιάδη που έγινε χθες, Πέμπτη 10 Μάρτη, κατά τη συνεδρίαση που γινόταν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής σχετικά με το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα. Μπράβοι της «Χρυσής Αυγής» με επικεφαλής τους Παναγιώταρο και Γκλέτσο μπήκαν στην αίθουσα κι άρχισαν να απειλούν και να παρεμποδίζουν όσους ήθελαν να αποχωρήσουν απ΄ την αίθουσα όταν πήρε το λόγο ο Παναγιώταρος. Ο δημοσιογράφος χτυπήθηκε απ΄ τα φασιστοειδή όταν παρενέβη σε τραμπουκισμό που έκαναν σε κάποιον υπάλληλο της Περιφέρειας.
Η επίθεση αυτή δείχνει για μια ακόμα φορά ότι στο στόχαστρο των φασιστών δε βρίσκονται μόνο οι πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά κι όλοι όσοι τολμήσουν ν’ αμφισβητήσουν τις ρατσιστικές και φασιστικές τους κραυγές και πρακτικές. Τέτοιες κραυγές, που αθωώνουν και απενοχοποιούν τον ιμπεριαλισμό, το ΝΑΤΟ, την καπιταλιστική εκμετάλλευση, τους πραγματικούς δηλαδή υπεύθυνους της δυστυχίας των λαών. Ενώ ταυτόχρονα βάζουν στο στόχαστρο τα θύματα όλων αυτών, τους  Έλληνες και μετανάστες, εργάτες κι εργαζόμενους, τους πρόσφυγες κι άλλους λαούς.
Η επίθεση αυτή, που ήρθε να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των προηγούμενων, γίνεται σε μια περίοδο όξυνσης της αντιλαϊκής – αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και του συστήματος, αλλά και της  αύξησης των κινδύνων του πολέμου που προκαλούν τα  ιμπεριαλιστικά αφεντικά στην περιοχή, καθώς και της εμπλοκής της χώρας μας. Σ΄ αυτό το πλαίσιο, ο δολοφόνος Ρουπακιάς αποφυλακίζεται, η περιβόητη δίκη της «Χρυσής Αυγής» τραβάει μακρά, ενώ είναι ανοικτό ζήτημα πως θα αξιοποιηθεί το νέο-ναζιστικό αυτό μόρφωμα στο μέλλον, απ΄ το σύστημα. Όλα αυτά «δίνουν αέρα στα πανιά του» και στους θρασύδειλους εκφραστές του. Ο λαός μας, η εργατική τάξη κι εργαζόμενοι να φράξουν αποφασιστικά το δρόμο στο φασισμό!

Η φασιστική τρομοκρατία δε θα περάσει!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com