...................

6 Μαρ 2016

Η αλληλεγγύη μας να μην γίνει ξέπλυμα της ντροπής τους!


Παρέμβαση πραγματοποιεί σήμερα η Λαϊκή Αντίσταση - Α.Α.Σ. στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στο Σύνταγμα που διοργανώνει το "Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης". Συμβάλοντας στη συγκέντρωση των απαραίτητων ειδών θέτει και την άποψή της για την αναγκαιότητα πάλης ενάντια στις αιτίες που προκαλούν τη προσφυγιά:

Όσο δεν παλεύουμε ενάντια στις αιτίες, το αποτέλεσμα θα γίνεται όλο και χειρότερο!

Συγκλονισμένος παρακολουθεί ο λαός μας το δράμα των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων. Τα σαπιοκάραβα που διασχίζουν το Αιγαίο, τα κορμιά που παλεύουν με τα κύματα, αλλά και τις ψυχές που χάνονται, τις ελπίδες που σβήνουν και ξεβράζονται σε κάποια παραλία.
Δεν το χωράει ο νους το δράμα που ξεδιπλώνεται δίπλα μας, τη δυστυχία που διασχίζει τη χώρα αναζητώντας μία διέξοδο από τις βόμβες των ισχυρών, «πολιτισμένων» κρατών που βάλθηκαν να «προστατέψουν» δήθεν τη Συρία από την κυβέρνηση του Άσαντ και το ISIS. Αυτοί που στις χώρες τους επιβάλλουν τη φτώχεια και την καταπίεση, σήμερα παριστάνουν τους υπερασπιστές του δικαίου και της δημοκρατίας. Για μια ακόμη φορά. Όπως έκαναν στη Γιουγκοσλαβία. Και τη διέλυσαν, αφού τη ματοκύλισαν. Όπως έκαναν με το Ιράκ. Και το ισοπέδωσαν, αφού το ματοκύλισαν. Όπως έκαναν με την Ουκρανία. Και τη διέλυσαν, αφού τη ματοκύλισαν και επέβαλαν μια φασιστική κυβέρνηση.
Και δίπλα στα ισχυρά, «πολιτισμένα» κράτη που βομβαρδίζουν και σπέρνουν τον όλεθρο, και η δική μας χώρα. Που και σημερινή της κυβέρνηση (η δήθεν αριστερή), όπως και οι προηγούμενες, συνεχίζει την πολιτική της υποτέλειας, τους τυχοδιωκτισμούς και την υποκρισία, και διευκολύνει το βρόμικο έργο των ισχυρών. Παραχωρεί το ελληνικό έδαφος ως ορμητήριο για τους βομβαρδισμούς. Συνεχίζει να επιτρέπει τη λειτουργία των βάσεων του ΝΑΤΟ και προτείνει τη δημιουργία νέας. Επιτρέπει την παρουσία του νατοϊκού στόλου στο Αιγαίο δήθεν για να μας «σώσει» από τις «ανεξέ-λεγκτες» προσφυγικές ροές. Νομιμοποιεί την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ. Δημιουργεί στρατόπεδα συγκέντρωσης για τον εγκλεισμό των προσφύγων. Εκλιπαρεί για μερικά ψίχουλα και μια κάποια διευκόλυνση προκειμένου να συνεχίσει να στήνει αποθήκες ψυχών.
Το υποκριτικό και τυχοδιωκτικό παιχνίδι της κυβέρνησης δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να κρυφτεί πίσω από τις ειλικρινείς εκφράσεις αλληλεγγύης του λαού μας προς τους πρόσφυγες. Δεν έχει καμία σχέση η άδολη και αγόγγυστη προσφορά του λαού μας με τις καλοπλη-ρωμένες ΜΚΟ και τις διάφορες ψευτοκοινωνικές δομές που στήνονται με τις κυβερνητικές ευλογίες για να ξεπλυθούν τα κυβερνητικά αίσχη. Δεν έχουν καμία σχέση οι φιλόξενες διαθέσεις του λαού μας με τη Φρόντεξ και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Δεν έχει καμία σχέση η αλληλεγγύη, η φιλία, η ειρηνική συνύπαρξη και η συνεννόηση των λαών με τις συμφωνίες των πολιτικών αρχηγών.
Κάθε λαϊκή οικογένεια γνωρίζει ότι αυτά που προσφέρει από το υστέρημά της δεν αρκούν για να καλύψουν τα κολοσσιαία μεγέθη αυτής της τραγωδίας. Όμως ξέρει ότι με αυτό που κάνει, πέρα από μια μικρή ανακούφιση προς τους πρόσφυγες, συμβάλλει και στο να μην πιάνουν εύκολα τόπο οι αντιδραστικές υστερίες των φασιστών και των ρατσιστών, να μην περνούν τα δηλητηριώδη κηρύγματα του μίσους που θέλουν να παρουσιάσουν τους πρόσφυγες ως βδέλυγμα και όχι ως θύματα της πολεμικής θηριωδίας.
Η γνήσια λαϊκή αλληλεγγύη δεν θέλει να κρύψει τους πραγματικούς υπεύθυνους αυτής της τραγωδίας. Ο λαός μας στέκεται δίπλα στους πρόσφυγες γιατί τους νιώθει σαν δικό του κομμάτι.
Στέκεται δίπλα στους πρόσφυγες γιατί στέκεται ενάντια στον πόλεμο. Στέκεται δίπλα στους πρόσφυγες γιατί δεν θέλει και ο ίδιος να γίνει πρόσφυγας.
Γι’ αυτό και αυτή η σπουδαία έκφραση αλληλεγγύης πρέπει να μετατραπεί σε μια μυριόστομη μαζική φωνή καταγγελίας του συνεχιζόμενου εγκλήματος και αυτών που το προκαλούν και το στηρίζουν. Να εκδηλωθεί πλατιά, σ’ όλη τη χώρα, ένα μαζικό αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.
Για να σταματήσει το ματοκύλισμα στη Συρία. Για να σταματήσουν οι επεμβάσεις και οι βομβαρδισμοί. Για να μπορέσουν οι πρόσφυγες να ξαναγυρίσουν ασφαλείς στην πατρίδα τους και να πάρουν τη ζωή στα δικά τους χέρια. Γιατί οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com