...................

31 Μαρ 2016

Ειδομένη - Θεσσαλονίκη. Διαμαρτυρία και δράσεις αλληλεγγύης απο Ιταλούς ακτιβιστές

Οι διακόσιοι ιταλοί ακτιβιστές (αντιφασιστικών, αντιρατσιστικών πρωτοβουλιών από όλη την Ιταλία) αφού μετέφεραν αρκετά φάρμακα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, για τους πρόσφυγες και μετανάστες της Ειδομένης και αφού δώσανε την σχετική μάχη για να παραδώσουν τα πράγματα που μετέφεραν απ’ ευθείας σε αυτούς για τους οποίους τα προόριζαν, συνέχισαν το ταξίδι τους και όταν εκπληρώθηκε ο πρώτος στόχος τους κατέβηκαν στη Θεσσαλονίκη. Συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, για να απλώσουν τα πανό τους (στην αγγλική, ελληνική κ.α.) επάνω στα τεράστια κάγκελα του Υπουργείου και διαμαρτυρήθηκαν, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Όλοι είμαστε πρόσφυγες και μετανάστες» κ.α. για να αναδείξουν με τον πλέον δεικτικό τρόπο ότι συμπαραστέκονται ενεργά σ’ αυτούς τους δοκιμαζόμενους ανθρώπους και λαούς.
Οι παραπάνω ακτιβιστές, αφού συγκεντρώθηκαν για αρκετή ώρα μπροστά στο Υπουργείο, στη συνέχεια ξεκίνησαν διαδήλωση στη πόλη, στην οποία εντάχθηκαν και μερικές δεκάδες προσφύγων,(από αυτούς που βρήκαν καταφύγιο στο χώρο του Ορφανοτροφείου στη Θεσσαλονίκη) και μαζί με μερικές άλλες δεκάδες ελλήνων αλληλέγγυων, ύψωσαν φωνή διαμαρτυρίας και
απαίτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να μην επαναπροωθεί στην Τουρκία κανένα πρόσφυγα ή μετανάστη, αλλά να τους διευκολύνει για τον τελικό προορισμό τους. Με τα συνθήματα και τους λόγους που εκφώνησαν μπροστά στο Υπουργείο, καταδίκαζαν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την επαίσχυντη συμφωνία μεταξύ της Ε.Ε.-Τουρκίας-Ελλάδας, για το προσφυγικό.
Οι Ιταλοί ακτιβιστές, ολοκλήρωναν στη χώρα μας, το πολυήμερο ταξίδι τους τη Δευτέρα(28-03-2016) και έσπευσαν στην Βέροια, για να συναντήσουν και τους εκεί πρόσφυγες-μετανάστες και έπειτα μέσω Ηγουμενίτσας να επιστρέψουν στην Ιταλία και στη συνέχεια ν’ ανηφορήσουν στα σύνορα της Ιταλίας με την Αυστρία, για να συνεχίσουν τον ίδιο αγώνα με το ίδιο πάθος και την ίδια προσδοκία.

Στέλιος Αγκούτογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com