....................................................

27 Μαρ 2016

Ένα σχόλιο… για ένα εκατομμύριο

Σήμερα ή αύριο, ο μετρητής των καθημερινών μοναδικών επισκεπτών στο «Αντίσταση στις Γειτονιές», θα φτάσει το ένα εκατομμύριο. Δεν έχω συγκριτικά στοιχεία για να κρίνω με αριθμούς το επίπεδο απήχησης του μπλογκ στο διάστημα περίπου οχτώ χρόνων που λειτουργεί. Γνωρίζω όμως πως στο μεγάλο αρχιπέλαγος των αριστερών ιστολογίων ενημέρωσης και γνώμης, κατέχει μια αξιοσημείωτη θέση. Ακόμη και στο εξωτερικό, σε ορισμένα κινήματα και συλλογικότητες αριστερών και κομμουνιστών, θεωρείτε μια έγκυρη και σημαντική πηγή. Αυτό που ξέρω καλά επίσης, είναι πως το συγκεκριμένο εγχείρημα υπήρξε μέχρι σήμερα πολλαπλά ωφέλιμο για την προώθηση των κοινών ιδεών και θέσεων, στόχο που προσπάθησε ο διαχειριστής με πολλές δυσκολίες να υπηρετήσει με συνέπεια. Σε μια περίοδο πυκνή από γεγονότα, καταιγιστική από δύσκολα ερωτήματα και σκληρά απαιτητική οι «Αντιγειτονιές» υπήρξαν μια σταθερή αναφορά, μια έγκυρη πηγή ενημέρωσης, ένα μέσο συντονισμού, ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο επίκαιρης παρέμβασης και πληροφόρησης. Δεν είναι τυχαίο που με ρητή η άρρητη αναφορά και διασύνδεση με τις «Αντιγειτονιές», αναπτύχτηκαν στην συνέχεια και άλλες ανάλογες προσπάθειες τοπικού ή θεματικού χαρακτήρα, συλλογικές αλλά και προσωπικές.
Με την ευκαιρία αυτών των γενεθλίων θέλω να υπογραμμίσω την σημασία της σταθερότητας και της επιμονής στην προσπάθεια, σε πείσμα των καθημερινών δυσκολιών. Αυτό είναι μεγάλη υπόθεση σε εποχές στις οποίες η απογοήτευση και η έλλειψη αντοχής είναι πολύ διαδεδομένες καταστάσεις. Και δεύτερον, πως η κάθε προσπάθεια, ακόμη και η πιο ατομική στην αφετηρία της, πρέπει να περιβάλλεται από μια ολοένα και μεγαλύτερη συλλογική υποστήριξη. Είναι η καλύτερη ασπίδα στις δυσκολίες των καιρών και η εγγύηση πως το εγχείρημα μπορεί να κερδίζει την μάχη με τον χρόνο αλλά και να παραμένει συνεχώς νέο!

π.

σχόλιο (πάνω στο σχόλιο!) του Α.σ.Γ.:

Να 'ναι καλά ο π. για τα καλά του λόγια. Χρειάζονται και αυτά καμιά φορά!

Πάντως ένα είναι σίγουρο. Ότι αν αυτή η "ατομική" προσπάθεια δεν έδενε με τη συλλογική ανάγκη και δεν είχε τη συλλογική στήριξη (χωρίς όρους και προϋποθέσεις και με σεβασμό μάλιστα, σε αντίθεση με άλλους) του πολιτικού χώρου που στηρίζει, και που ανήκει τα τελευταία 10 χρόνια ο έχων τη πρωτοβουλία, κάτι που δεν κρύφτηκε ποτέ άλλωστε (και πάλι σε αντίθεση με άλλους), δεν θα υπήρχε λόγος ούτε να ξεκινήσει, ούτε να συνεχίσει να υπάρχει. Έχει να κάνει με το κατά πόσο εννοεί κανείς αυτά που υποστηρίζει δημόσια! Με την ειλικρίνεια πρωτ' απ' όλα απέναντι στο λαό. 

Πλέον το αντιγειτονιές, εδώ και πολύ καιρό, δεν αποτελεί ατομική υπόθεση, είναι ίσως η μοναδική περίπτωση που αποδεχόμαστε τη ...συνδιαχείριση, και να διεκρινήσω σε όσους παραπονιούνται ότι δεν υποσχόμαστε ότι θα σταματήσουν οι κατά καιρούς μεταμορφώσεις του μιας και η αναζήτηση του όσο το δυνατόν καλύτερου (και χωρίς να πληρώνουμε κάτι) θα συνεχίζεται! 

1 σχόλιο:

  1. Η Αντίσταση στις γειτονιές,έφτασε στην ενηλικίωση της να δώσει πολλά στο χώρο της αριστεράς.Με μια καθαρή ματιά,με συζητήσεις που ανοίχτηκαν με αφορμή τις αναρτήσεις της,με ενημέρωση για την πολιτική,τον πολιτισμό,την ιστορία των κινημάτων και των λαών που παλεύουν για το δίκιο και την ανεξαρτησία τους,άνοιξε δρόμους καινούργιους σε κλασσικές παλλαϊκές αξίες.Η αλληλεπίδραση του προσωπικού με το συλλογικό,έφερε τούτο εδώ το blog ως εδώ.Και το όνομα σηματοδοτεί,αυτό που από πολλούς αμφισβητήθηκε πώς δεν είναι αρκετό,μα που για όλους εμάς είναι το ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.Η ανάγκη των καιρών:Αντίσταση σε κάθε γειτονιά,εκεί που ζούμε και υπάρχουμε.εκεί που παλεύουμε όχι μόνο να επιζήσουμε,μα να βάλουμε και πλάτη στην πάλη για μια άλλη κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com