....................................................

14 Μαρ 2016

Οι δικαστικές - εκδικητικές διώξεις των απεργών χαλυβουργών συνεχίζονται

Εκδίκηση ζητάει η εργοδοσία της Χαλυβουργίας για τον μεγάλο αγώνα των εργατών στο εργοστάσιο, μέχρι και 4 χρόνια σχεδόν μετά τη λήξη της απεργίας. Στέλεχος της εταιρείας, διευθυντής χαλυβουργείου, υπέβαλε μηνύσεις στα μέλη του σωματείου για δήθεν ξυλοδαρμό, δίκη που ήταν να πραγματοποιηθεί στις 23 Φλεβάρη. Η δίκη πήρε αναβολή λόγω της αποχής των δικηγόρων για το 2017.
Ο αγώνας των 9 μηνών απεργίας ήταν αγώνας σύμβολο για όλη την ελληνική εργατική τάξη και είχε την αμέριστη ταξική αλληλεγγύη εντός κι εκτός Ελλάδας. Οι ηρωικοί απεργοί κυνηγήθηκαν όσο κανείς άλλος, ενώ αρκετοί αγωνιστές που πρωτοστατούσαν στην απεργία καταδικάστηκαν σε 21-23 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή. Από τότε, πολλοί δεν έχουν βρει δουλειά και δύσκολα επιβιώνουν με αρκετά προβλήματα υγείας σε αρκετούς.
Τραγικό αλλά και εξοργιστικό ταυτόχρονα είναι ότι τα τσιράκια του Μάνεση δε δίστασαν να στείλουν μήνυση μέχρι και στον αποβιώσαντα ταμία του σωματείου, Δημήτρη Λιάκο, δημιουργώντας όπως είναι εύλογο αναστάτωση στην οικογένειά του. Το ταξικό εργατικό κίνημα θα σταθεί και σήμερα και αύριο στο πλευρό των χαλυβουργών, ενάντια στην εκδικητική μανία της εργοδοσίας που υπέστη τεράστιο πλήγμα από το μεγαλειώδη απεργιακό αγώνα.

http://www.pandiera.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com