...................

26 Μαρ 2016

Ξάνθη-Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης σε Πρόσφυγες και Μετανάστες

Συγκροτήθηκε πρόσφατα στην πόλη της Ξάνθης και προχωρά σε συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης από τη Δευτέρα 28 Μάρτη ως το Σάββατο 2 Απρίλη σε δύο σημεία:
1. Πολυτεχνική Σχολή 11.00-13.00
2. Εργατικό Κέντρο 10.00-12.00 & 18.00-20.00

Καλεί επίσης στη διαδήλωση ενάντια στον πόλεμο και τις επεμβάσεις, την Πέμπτη 31/3, 7μμ στην κεντρική πλατείαΔίνουμε φωνή στην αλληλεγγύη μας!

Εκατομμύρια άνθρωποι στη Μέση Ανατολή έχουν αναγκαστικά εγκαταλείψει τις εστίες τους τα τελευταία χρόνια, αναζητώντας μια πιο ασφαλή ζωή. Ξεσπιτώθηκαν για να γλυτώσουν από τον πόλεμο και τις βόμβες που πέφτουν κάθε μέρα πάνω από τα κεφάλια τους. Είχαν την ατυχία να μένουν σε μια περιοχή που οι κυρίαρχοι αυτού του κόσμου (ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία), την διεκδικούν ο καθένας για λογαριασμό του. Και ως αποτέλεσμα αυτής της κόντρας, σκορπούν το θάνατο και την προσφυγιά. Με την «εκεχειρία» τους, ξαποσταίνουν για λίγο, ώστε να μπουν σε νέο γύρο πιο σκληρής αντιπαράθεσης. Αυτό υποδηλώνει και ο ΝΑΤΟϊκός στόλος στο Αιγαίο, που σίγουρα δεν θα αποχωρήσει «αναίμακτα». Και τα δεινά για εκατομμύρια ανθρώπους δεν θα έχουν τελειωμό.

Το δράμα που ζουν πρόσφυγες και μετανάστες συγκινεί κάθε προοδευτικό άνθρωπο. Ήδη ο λαός μας στη συντριπτική του πλειοψηφία προσπαθεί με όποιο τρόπο μπορεί να προσφέρει βοήθεια σ’ αυτούς τους ανθρώπους, να συμβάλλει ώστε να ανακουφιστούν έστω και πρόσκαιρα. Δεν έχει ξεχάσει τη δικιά του προσφυγιά και γνωρίζει πολύ καλά πως αυτοί που ευθύνονται για τον ξεριζωμό και τους θανάτους των προσφύγων είναι οι ίδιοι που επιβάλλουν μνημόνια και εξαθλιώνουν τους λαούς της Ευρώπης.

Πραγματικά αξιοθαύμαστη η αλληλεγγύη, που εξανάγκασε τα διάφορα φασιστοειδή να λουφάξουν προς το παρόν. Αυτή την αλληλεγγύη προσπαθεί να εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση, και να κρύψει τόσο το γεγονός ότι είναι συνένοχη στο έγκλημα που πραγματοποιείται στη Μ. Ανατολή, όσο και τη συνευθύνη της για το δράμα των προσφύγων: συμμετοχή στη ΝΑΤΟϊκή αρμάδα, στρατόπεδα συγκέντρωσης ή hot spot, πλήρης εφαρμογή της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, που στήνει φράχτες και ενισχύει την καταστολή με μηχανισμούς όπως η FRONTEX.

Η Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες και Μετανάστες, προχωρά στη συγκέντρωση ειδών άμεσης ανάγκης, σαν έκφραση στοιχειώδους ανθρώπινης αλληλεγγύης προς τους σύγχρονους κολασμένους της γης, αλλά και γιατί τους νοιώθει σαν τους φυσικούς συμμάχους στον αγώνα ενάντια στον πόλεμο, για ειρήνη και ανθρώπινες, αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής.

Δεν θέλουμε η αλληλεγγύη μας να είναι άχρωμη και ουσιαστικά ακίνδυνη για αυτούς που, ενώ είναι οι ένοχοι, παρουσιάζονται σαν «σωτήρες». Πάει χέρι-χέρι με τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο και τις επεμβάσεις στη Μ.Ανατολή, τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, την ΕΕ και την υποτίθεται αριστερή κυβέρνηση. Γι’ αυτό και τη θεωρούμε δική μας υπόθεση και όχι των «φιλεύσπλαχνων» (χρηματοδοτούμενων πάντα από το ελληνικό κράτος και την ΕΕ) ΜΚΟ που στήνουν επιχειρήσεις κέρδους πάνω στον πόνο των προσφύγων. Δεν δίνουμε άλλοθι στην κυβέρνηση και το κράτος, από τους οποίους συνεχίζουμε να διεκδικούμε την πλήρη ικανοποίηση των αναγκών των προσφύγων και μεταναστών.

Απαιτούμε:
  • Να σταματήσει ο πόλεμος και οι επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή! -Καμιά συμμετοχή της χώρας μας σ' αυτόν!
  • Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο! Έξω η FRONTEX.
  • Ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για πρόσφυγες και μετανάστες! Άσυλο-έγγραφα-περίθαλψη!
  • Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης!
  • Όχι στην ΕΕ-φρούριο - Ελεύθερη και ασφαλής διέλευση προσφύγων και μεταναστών.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 Είδη τα οποία συλλέγονται
Βρεφικό γάλα
Μπισκότα
Κρουασάν
Δημητριακά
Φρυγανιές
Ατομικοί χυμοί
Νερό(500ml)
Καραμέλες
Ξηρά τροφή άμεσης κατανάλωσης
Μπάρες δημητριακών
Γάλα μακράς διάρκειας
Κονσέρβες (εκτός χοιρινού)
Πάνες
Μωρομάντηλα
Σερβιέτες
Οδοντόβουρτσες
Οδοντόκρεμες
Αδιάβροχα ενηλίκων
Αδιάβροχα παιδικά
Σκηνές
Παυσίπονα  
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com