....................................................

18 Μαρ 2016

Για την εκδήλωση - συζήτηση της Λαϊκής Αντίστασης στο Ηράκλειο


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Μάρτη στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου η εκδήλωση - συζήτηση που διοργάνωσε η ΛΑ - ΑΑΣ για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή με αφορμή το προσφυγικό. Αποτέλεσε την συνέχεια της δράσης μας για αυτό το ζήτημα (είχαν προηγηθεί παρεμβάσεις στο κέντρο με πανό, προκήρυξη και ντουντούκα). Στην εκδήλωση έγινε προσπάθεια να αναδειχθεί η άποψη της ΛΑ - ΑΑΣ αλλά και τα καθήκοντα που μας μπαίνουν. Τονίστηκε η όξυνση των ενδοιμπεριαλιστικών αντιθέσεων (ΗΠΑ - Ρωσίας - ΕΕ) από την Ουκρανία μέχρι τη Συρία, όπου ο κάθε ιμπεριαλιστής προσπαθεί να δημιουργήσει τους όρους για την εξυπηρέτηση των δικών του συμφερόντων, δημιουργώντας κινδύνους για τους λαούς. Είναι αυτοί που ενώ χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την υπεράσπιση του ανθρωπισμού και τα δικαιώματα των προσφύγων, δημιουργούν τα εκατομμύρια των προσφύγων με τους πολέμους που συντηρούν στην περιοχή, δίνοντας ως επιλογές ή τον υγρό τάφο του Αιγαίου και της Μεσογείου ή τον εγκλεισμό τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που συνεχώς στήνονται. Τονίστηκε, επίσης, ο εξαρτημένος χαρακτήρας της Ελληνικής άρχουσας τάξης και του πολιτικού της προσωπικού, γεγονός που δημιουργεί πρόσθετους κινδύνους αλλά και καθήκοντα στο λαό μας.
Η στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, υπάκουη στα κελεύσματα και επιταγές των ιμπεριαλιστών συμφωνεί στην παρουσία Νατοϊκών δυνάμεων στο Αιγαίο ενώ τους παρέχει διευκολύνσεις (βάσεις) για να συνεχίσουν το δολοφονικό τους έργο.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αλληλεγγύη που πρέπει να εκφραστεί στους πρόσφυγες – μετανάστες μέσα και από την ανάπτυξη κοινών αγώνων ενάντια σ’ αυτούς που δημιουργούν τον πόλεμο και επιβάλλουν πολιτικές εξαθλίωσης. Αυτό το καθήκον, αυτή την αλληλεγγύη πρέπει να αναδείξει η αριστερά σε αντίθεση με τις καλοπληρωμένες ΜΚΟ που προσπαθούν να ξεπλύνουν τις ευθύνες των ιμπεριαλιστών και των υποτακτικών τους στο δράμα των προσφύγων.
Καθήκον της αριστεράς πρέπει να είναι η ανάπτυξη μαζικού αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος του μόνου ικανού να βάλει φραγμό στα σχέδια των δολοφόνων. Καθήκον της αριστεράς πρέπει να είναι η ενίσχυση των αγώνων του λαού μας για έξοδο της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς (ΝΑΤΟ - ΕΕ), για να φύγουν οι βάσεις. Σ’ αυτό το πλαίσιο κινήθηκαν τόσο η εισήγηση όσο και τοποθετήσεις συντρόφων. Η εκδήλωση κρίνεται θετική με ικανοποιητική συμμετοχή του κόσμου. Για το επόμενο διάστημα η ΛΑ - ΑΑΣ στο Ηράκλειο οφείλει να κινήσει τα ζητήματα αυτά πιο έντονα και μέσα στους μαζικούς χώρους που παρεμβαίνει και να πάρει πρωτοβουλίες για την συγκρότηση αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com