...................

11 Μαρ 2016

Παρέμβαση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από την ΕΛΜΕ Πειραιά στο λιμάνι

Παρέμβαση έκανε σήμερα το μεσημέρι η ΕΛΜΕ Πειραιά στους πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά παραδίδοντας είδη ανάγκης (τρόφιμα, ρούχα, είδη υγιεινής). Ταυτόχρονα μοιράστηκε στα αγγλικά το παρακάτω κείμενο.
Παρατίθεται και το πολιτικό πλαίσιο με βάση το οποίο η ΕΛΜΕ Πειραιά κινείται για το ζήτημα των προσφύγων - μεταναστών και των ιμπεριαλιστικών πολέμων.


STOP THE IMPERIALISTIC INVASIONS AND THE WARS NOW

OPEN THE BOUNDARIES NOW

FELLOW REFUGEES AND IMMIGRANTS
The teachers of Piraeus stand by you and will do whatever they can so as you can have humane stay in our country for as long as it is needed.
We know that imperialistic invasions and wars forced you to leave your homes and your countries.
In addition to materialistic solidarity the teachers of Piraeus, along with the working-class people, will strengthen our struggle so that imperialistic invasions and war in your country will come to an end and you will be able to return to your country and your homes safely.

WE DEMAND:
· The E.U.- U.S.A.- NATO imperialistic invasions and wars to come to an end.
· Our country not to be the base of operations for NATO-Down with the bases, no new bases in our country.
· No involvement of our country in the imperialistic invasions and wars.
· Abolition of the Dublin rules, Schengen, Frontex and all E.U. suppressive mechanisms.
· No new E.U. measures for repression and control at the boundaries.
· Humane accommodation – food supply – health care and safe transport for the refugees. No concentration camps.
· Improvement of the personnel and the structures related to rescue.

SOLIDARITY TO REFUGEES-IMMIGRANTS AND THE PEOPLES
THE TEACHERS OF PIRAEUS FUGTH AGANST ALL IMPERIALISTIC INVASIONS AND WAR
DOWN WITH THE E.U. ANTI-REFUGEE POLICY

THE COUNCIL OF PIRAEUS ELME ( Piraeus Secondary School Teachers’ Union)

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΙ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών, που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να αναζητήσουν ανθρώπινες συνθήκες ζωής, αυξάνεται συνεχώς. Οι εικόνες των εξαθλιωμένων προσφύγων και μεταναστών που κοιμούνται στις πλατείες, σε χώρους αποσκευών στα λιμάνια, που στοιβάζονται σε πρόχειρους καταυλισμούς ή στα hotspots, με τις ουρές χιλιομέτρων να αναζητούν τα σύνορα, δεν πρέπει να αφήσουν κανένα μας αδιάφορο.
Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι τα θύματα των Ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους από τη δολοφονική μηχανή των Ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και τους πολέμους που προκάλεσαν και συνεχίζουν σε Συρία, Ουκρανία, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική. Οργανώνουν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, υπονομεύουν και εμποδίζουν το δικαίωμα των λαών να αποφασίζουν μόνοι τους για το παρόν και το μέλλον τους, εξωθούν στη μετανάστευση και την προσφυγιά εκατομμύρια ανθρώπους, αποβλέποντας στον γεωπολιτικό έλεγχο περιοχών ενάντια στους ανταγωνιστές τους ιμπεριαλιστές αλλά και στον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς. Στην πραγματικότητα Αμερικάνοι, Γάλλοι, Ρώσοι και άλλοι ιμπεριαλιστές ανεβάζουν την αντιπαράθεσή και τους ανταγωνισμούς τους, με θύματα τους ίδιους τους λαούς.
Προσπαθώντας να ξεφύγουν από τις βόμβες που τους σκοτώνουν στις πατρίδες, έρχονται αντιμέτωποι με την καταστολή της ΕΕ που τους πνίγει στη Μεσόγειο. Το ενδιαφέρον της Ε.Ε για τους πρόσφυγες είναι υποκριτικό και τα δάκρυα της κροκοδείλια. Οι αποφάσεις της συνόδου κορυφής στις 18-19 Γενάρη, τις οποίες ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εστιάζουν στην επιτήρηση και τον έλεγχο των θαλασσίων συνόρων (γι’ αυτό ενισχύθηκε η FRONTEX και κλήθηκε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο), στην αποτελεσματική καταγραφή-διαλογή και την επαναπροώθηση πίσω στις χώρες τους, όσων δεν δικαιούνται άσυλο. Αυτή η κατεύθυνση θα οδηγήσει σε αύξηση των νεκρών προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα χωρών της Ε.Ε. και όξυνση του προβλήματος στέγασης και διαβίωσης τους στις χώρες υποδοχής.
Αποτελεί τραγική ειρωνεία και αποκάλυψη των πραγματικών χαρακτηριστικών της ΕΕ, ότι αυτοί που μιλούσαν για μια «Ευρώπη χωρίς σύνορα», τώρα υψώνουν τα τείχη το ένα μετά το άλλο για να ανακόψουν τις ροές των θυμάτων τους. Η συνθήκη Σένγκεν και τα σύνορα ανοιγοκλείνουν ανάλογα με τα συμφέροντα της ΕΕ και του Ευρωενωσιακού Κεφαλαίου. Αυτά τα συμφέροντα υπηρετεί η συστημική Ναζιστική Χρυσή Αυγή με τα ρατσιστικά και ξενοφοβικά της συνθήματα και την στήριξη της στις Ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
Για τους λίγους που θα καταφέρουν να επιζήσουν και να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό, ετοιμάζεται η υπερεκμετάλλευση τους ως πάμφθηνο ευέλικτο εργατικό δυναμικό που θα προσφέρει νέα κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο. Αυτές οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνυπέγραψαν όλες οι Κυβερνήσεις των κρατών μελών της, αποτελούν βούτυρο στο ψωμί των φασιστικών και ναζιστικών οργανώσεων, όπως η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα, Λέγκα του Βορρά στην Ιταλία, ΠΕΓΙΔΑ στην Γερμανία κ.α.

Ο Ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι εκφράζουμε καθημερινά την αλληλεγγύη μας στους χιλιάδες ξεριζωμένους πρόσφυγες. Όμως, η συνέχιση και όξυνση της αντιπροσφυγικής πολιτικής της ΕΕ, καθώς και η συνέχιση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων-πολέμων θα οδηγήσουν σε κλιμάκωση του προβλήματος. Για αυτό η απάντηση σ΄ αυτή την κατάσταση δεν μπορεί να είναι η υποτιθέμενη «απολίτικη» «φιλανθρωπία», που αξιοποιείται απ΄ την κυβέρνηση, και διάφορες Μ.Κ.Ο., ή ακόμα και καπιταλιστικές επιχειρήσεις, όλων αυτών δηλαδή που υπηρετούν το σύστημα της εκμετάλλευσης και δήθεν «θυμήθηκαν» τώρα τον ανθρωπισμό.
Υπάρχει ανάγκη συντονισμού της δράσης των συνδικαλιστικών οργανώσεων της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους που από τη μια δολοφονούν λαούς, από την άλλη ξεριζώνουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από τις εστίες τους.
Καλούμε σε μαζική αγωνιστική δράση των συνδικαλιστικών οργανώσεων κάθε χώρας, ενάντια στις Κυβερνήσεις και τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν το αιματοκύλισμα των λαών. Παλεύουμε να μπλοκάρουμε και να ανατρέψουμε την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, να στηρίζει και να συμμετέχει (όπως και οι προηγούμενες) στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.

Καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την αντιμπεριαλιστική-αντιπολεμική δράση και τον αγώνα ενάντια στις αντι-προσφυγικές πολιτικές της ΕΕ που δίνουν πάτημα στο Ρατσισμό και την ξενοφοβία, υπέρ ενός κινήματος Αλληλεγγύης που θα δώσει χέρι βοηθείας στους πρόσφυγες, στον κοινό μας αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την εκμετάλλευση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ.
  • Να μη γίνει η χώρα ορμητήριο του ΝΑΤΟ - ΕΞΩ οι Βάσεις, καμιά νέα βάση στη χώρα μας.
  • Καμία συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους
  • Κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, της Σένγκεν, του Frontex και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ.
  • Όχι σε νέα μέτρα της ΕΕ για καταστολή στα σύνορα.
  • Ανθρώπινη στέγαση - σίτιση - περίθαλψη και ασφαλή μεταφορά των προσφύγων – Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης 
  • Ενίσχυση του προσωπικού και των υποδομών που σχετίζονται με τη διάσωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com