...................

10 Μαρ 2016

Λευτεριά στους Τούρκους αγωνιστές της ΑΤΙΚ


Από τις 15 Απριλίου του 2015 κρατούνται φυλακισμένοι στη Γερμανία οι εννέα από τους 12 συλληφθέντες της ΑΤΙΚ, σε διαφορετική φυλακή ο καθένας και στην απομόνωση.
Ο Μεχμέτ Γεσίλτζαλι κρατείται στην Ελβετία, ενώ ζητήθηκε η έκδοσή του στη Γερμανία για να ξεκινήσει η δίκη στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μονάχου.
Για τους δύο συλληφθέντες στην Ελλάδα καταρρίφθηκε το κατηγορητήριο και δεν εκδόθηκαν στη Γερμανία.
Οι συλλήψεις έγιναν σε μια συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε τέσσερις χώρες: Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία και Ελλάδα, με την κατηγορία ότι είναι μέλη του TKP/ML (Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας/Μαρξιστικό Λενινιστικό), την αλληλεγγύη τους στον αγώνα για την απελευθέρωση της Ροζάβα στο Κουρδιστάν της Συρίας και τη δράση τους σαν μέλη της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη), η οποία έχει 40χρονη πορεία στην Ευρώπη.
Το ένταλμα του εισαγγελέα της Γερμανίας βάσει του οποίου έγιναν οι συλλήψεις στηρίχτηκε στο περιεχόμενο των φακέλων για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου και σε πληροφορίες της τουρκικής αστυνομίας, όπως αναφέρει ο δικηγόρος Manfred Horner.
Οι διώξεις με βάση το ευρωένταλμα εντάσσονται στην υλοποίηση του στόχου της ποινικοποίησης της οργανωμένης πάλης, της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της φασιστικοποίησης που προωθείται στο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής - καπιταλιστικής επίθεσης στους λαούς στην Ε.Ε.
Οι εκδηλώσεις συμπαράστασης και ανάδειξης της πολιτικής σημασίας της δίκης στην κοινή γνώμη και το άπλωμα της αλληλεγγύης συνεχίζονται όλο τον χρόνο στη Βραζιλία, το Μεξικό, την Τουρκία, τη Γαλλία, την Ελβετία, τη Γερμανία.
Οργανώσεις αριστερές, σοσιαλιστικές, σωματεία, σύλλογοι για τα δημοκρατικά δικαιώματα, ενώσεις προσφύγων και μεταναστών, αγωνιστές, δικηγόροι, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, οργανώνουν παρεμβάσεις έξω από τις φυλακές, μέσα στις πόλεις, μπροστά στα κοινοβούλια για την απελευθέρωση των κρατουμένων και τη μη έκδοση του Mehmet Yeşilçalı στη Γερμανία.
Στη Νυρεμβέργη με αφορμή τη μαζική δίκη της ΑΤΙΚ πραγματοποιήθηκε «Διεθνές συμπόσιο κριτικής της πολιτικής ισχύος του νόμου και την πολιτική δίωξη με βάση τα άρθρα 129a και 129b, για τη διεθνή υπεράσπιση του λαϊκού δικαιώματος της αντίστασης απέναντι στις πολιτικές διώξεις της εξουσίας».
Στις 18 Μαρτίου, που είναι διεθνής ημέρα αλληλεγγύης των πολιτικών κρατουμένων, και στις 15 Απριλίου που συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις συλλήψεις, διοργανώνονται εκδηλώσεις για την ευαισθητοποίηση του λαού σε πολλές πόλεις από την ΑΤΙΚ.
Στις 2 Απριλίου θα δοθεί συνέντευξη Τύπου και στις 13 του Μαΐου, πιθανή μέρα έναρξης της δίκης, προγραμματίζονται ποικίλες κινητοποιήσεις και δράσεις με στόχο να οργανωθεί μαζική αλληλεγγύη στη δίκη.

Η ΑΤΙΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ!

*Μέλη του Κ.Ο. του ΚΚΕ(μ-λ)

https://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com