23 Μαρ 2016

Μαζικό κίνημα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο, ενάντια στην πολιτική που θέλει τους λαούς κρέας για τα κανόνια του!

22.3.2016

Το πρωί της Τρίτης 22/3 μια ακόμα βομβιστική «επίθεση αυτοκτονίας», αυτή τη φορά στις Βρυξέλλες, είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 30 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί στην επίθεση στο Παρίσι πριν από λίγους μήνες, στην επίθεση στο γαλλικό περιοδικό πέρσι, αλλά και στις συνεχόμενες επιθέσεις στην Τουρκία σε Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη και Σουρούτς.
Βέβαια η λίστα των εγκλημάτων ενάντια στους λαούς, που προκαλούν οι ίδιοι υπαίτιοι, δεν τελειώνει εδώ! Αλλά συμπεριλαμβάνει το αιματοκύλισμα του λαού της Συρίας εδώ και 5 χρόνια, καθώς και τις επεμβάσεις σε όλη την Μέση Ανατολή, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στην Παλαιστίνη... Κι αυτό γιατί οι πραγματικοί υπαίτιοι δεν είναι άλλοι από τους ιμπεριαλιστές και την πολιτική τους, που φτωχοποιούν χώρες και σφαγιάζουν λαούς ολόκληρους για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους στο πλαίσιο της έντασης των μεταξύ τους ανταγωνισμών. Αυτή η πολιτική που διαλύει χώρες, που σπέρνει το μίσος ανάμεσα σε λαούς, που γεννά τη φτώχεια και την εξαθλίωση προκειμένου το σύστημα να ξεπεράσει την ίδια του την κρίση, η πολιτική του ιμπεριαλιστικού - καπιταλιστικού συστήματος είναι που έχει δημιουργήσει, έχει στήσει, έχει στηρίξει και εξοπλίσει τα πιο αντιδραστικά καθεστώτα ανά τον κόσμο, ανάμεσά τους και αυτό του ISIS.
Είναι οι ιμπεριαλιστές και η πολιτική τους, αυτοί, τους οποίους έχουν απέναντί τους οι λαοί κι όχι τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που φεύγουν από τις ερειπωμένες πατρίδες τους, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Για να καταλήξουν να θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο ή να εγκλωβίζονται και ν’ αργοπεθαίνουν στην Ειδομένη και στα διάφορα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η προπαγάνδα που πατάει πάνω στην επίθεση στις Βρυξέλλες, στοχοποιεί τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και συνολικά τους ξεριζωμένους λαούς, κάνει λόγο για «αυστηρότερους» ελέγχους σ΄ αυτούς και στην προσφυγική ροή, κλείνοντας τα σύνορα της «ενωμένης» Ευρώπης, ενώ εμφανίζει τα θύματα της ιμπεριαλιστικής πολιτικής, ως θύτες. Τα μέτρα καταστολής και τρομοκράτησης με στόχο πάντα τους λαούς αυξάνονται, ενώ οι πολιτικές που οι ίδιες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις καλλιεργούν εδώ και χρόνια σε όλο και πιο αντιδραστική κατεύθυνση έχουν σαν αποτέλεσμα την άνοδο ακροδεξιών και φασιστικών μορφωμάτων.
Το σίγουρο είναι ότι μετά από τέτοια γεγονότα το μόνο που έχουν να περιμένουν οι λαοί απ΄ τους «αυτόκλητους σωτήρες» τους, είναι όλο και αντιδραστικότερες εξελίξεις. Τέτοια γεγονότα ρίχνουν και άλλο νερό στον μύλο των ιμπεριαλιστών, οι οποίοι στο όνομα της «δημοκρατίας και της ειρήνης» θα κλιμακώσουν τις επεμβάσεις τους στην Μ. Ανατολή, δημιουργώντας και νέα κύματα προσφύγων. Επίσης θα «θωρακιστούν» απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες, εντείνοντας τον ρατσισμό, τη φασιστικοποίηση και την καταστολή. Άλλωστε η ολοένα μεγαλύτερη όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων (ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ρωσία) δεν προμηνύει τίποτα το ελπιδοφόρο για τους λαούς.
Για αυτό ο λαός μας, όπως και οι όλοι οι λαοί της ευρύτερης περιοχής οφείλουν να αντισταθούν στις πολιτικές που τους θέλουν κρέας στα κανόνια τους και χαράζουν τα σύνορα με το αίμα τους. Καλούνται να αναπτύξουν ένα μαζικό, λαϊκό κίνημα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, για την ανατροπή της δολοφονικής πολιτικής.

2 σχόλια:

Pantelis είπε...

Η απάντηση στις δολοφονικές επιθέσεις σε Βέλγιο, Γαλλία, Τουρκία, Τυνησία, Ακτή Ελεφαντοστού, Συρία, Ιράκ, Νιγηρία, ...και πάει λέγοντας, δεν είναι να σκύψουμε το κεφάλι και να μας καταλάβει ο φόβος (αυτό θέλουν τόσο οι ιθύνοντες ιμπεριαλιστές με τα κροκοδείλια δάκρυα τους, όσο και τα διάφορα τσιράκια τους, ισλαμιστικά ή μη), ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΊΝΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, που θα φέρει τον τερματισμό των επεμβάσεων και την ειρηνική και αλληλέγγυα συνύπαρξη όλων των λαών του πλανήτη!

Ανώνυμος είπε...

Εκτενές αφιέρωμα με πολλές πληροφορίες για την Συρία, όπως π.χ. για τον ρόλο των διεθνών οργανισμών (Human Rights Watch, Amnesty International κ.α.),

με τίτλο “Deconstructing the NATO Narrative on Syria”
από την Eva Bartlett

Από την ιστοσελίδα …
https://ingaza.wordpress.com/2015/10/13/deconstructing-the-nato-narrative-on-syria/

RG