...................

20 Μαρ 2016

Παρέμβαση της Λαϊκής Αντίστασης - Α.Α.Σ. στη Δάφνη - Υμηττό

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Μάρτη η μαζική παρέμβαση της ΛΑ-ΑΑΣ στο δήμο Δάφνης-Υμηττού η οποία ήταν στα πλαίσια της πανελλαδικής της αντιιμπεριαλιστικής - αντιπολεμικής καμπάνιας αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.
Αφού πρώτα έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Καλογήρων, με ικανοποιητική συμμετοχή τόσο από τα μέλη της ΛΑ-ΑΑΣ όσο και από αλληλέγγυους αγωνιστές, ακολούθησε πορεία - πικετοφορία με πανό και ντουντούκα στις γειτονιές τόσο της Δάφνης όσο και του Υμηττού με τελική κατάληξη την πλατεία Υμηττού. Κατά τη διάρκεια της όλης παρέμβασης μοιράστηκαν προκηρύξεις, κολλήθηκαν αφίσες και ακουστήκαν αντιπολεμικά και αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα όπως «Η ΕΕ δεν είναι το σπίτι των λαών είναι το σφαγείο των ιμπεριαλιστών», «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, του απεργού, του πρόσφυγα και του μετανάστη» κ.λπ. Το θετικό της παρέμβασης αυτής, πέρα από την ενημέρωση ενός πλατύτερου κομματιού των κατοίκων της περιοχής για το ποια χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και πως αυτή θα πρέπει να συνδεθεί με το αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, ήταν πως υπήρξε αρκετός κόσμος που ενδιαφέρθηκε να ακούσει την άποψη της ΛΑ-ΑΑΣ για το προσφυγικό ζήτημα είτε παίρνοντας απλώς την προκήρυξη είτε ανοίγοντας κουβέντα γύρω από το ζήτημα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com