...................

31 Μαρ 2016

ΜΑΛΤΕΖΟΣ: απολύσεις η απάντηση της εταιρείας στην απεργία!

Απεργούν για δεύτερη μέρα σήμερα, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο ηλιακών θερμοσιφώνων «Μαλτέζος ΑΒΕΕ». Την απεργία, που θα συνεχιστεί και αύριο, Παρασκευή, έχει κηρύξει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων, που διεκδικούν να μπει τέρμα στην απληρωσιά και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα μηνών που τους οφείλονται.
Χτες, ενώ η απεργιακή κινητοποίηση βρισκόταν σε εξέλιξη, η εργοδοσία απέλυσε τέσσερις εργαζόμενους, μέλη της Εργοστασιακής Επιτροπής. Απαντώντας στην εξέλιξη αυτή, από νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι του εργοστασίου συμμετέχουν σύσσωμοι στην απεργία και απαιτούν να παρθούν πίσω οι παράνομες και τρομοκρατικές απολύσεις.
«Οι απολύσεις ήταν σχεδιασμένες - στοχευμένες και εκδικητικές», τονίζει στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο και εξηγεί πως και οι τέσσερις εργαζόμενοι είναι αγωνιστές, μέλη της διοίκησης του Παραρτήματος Αθήνας του Συνδικάτου και της Εργοστασιακής Επιτροπής, που αναγνωρίζονται για τη στάση τους από τους συναδέλφους τους. Γι' αυτό το λόγο βρέθηκαν στο στόχαστρο από την εργοδοσία, καθώς αποτελούν εμπόδιο στα σχέδιά της. «Η εργοδοσία θέλει διά πυρός και σιδήρου να επιβάλει μέσα στο εργοστάσιο καθεστώς γαλέρας», τονίζει το Συνδικάτο και εξηγεί: «Να πληρώνει όποτε θέλει, όσα θέλει και όποιον θέλει. Δουλειά χωρίς συμβάσεις, χωρίς δικαιώματα. Χωρίς ειδικότητες, χωρίς σταθερές μέρες και ώρες εργασίας, με εντατικοποίηση και μισθούς κουτσουρεμένους 400-500 ευρώ».

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com