....................................................

6 Μαρ 2016

Συνέλευση της Λαϊκής Αντίστασης - ΑΑΣ στη δυτική Θεσσαλονίκη

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Μαρτίου στους Αμπελόκηπους στη Δυτική Θεσσαλονίκη συνέλευση αγωνιστών της Λαϊκής Αντίστασης, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στη Συρία, το Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή και τον αντίκτυπο όλων αυτών στη χώρα μας.
Μέσα από μια πλούσια σε ομιλητές και γόνιμη συζήτηση αναδείχτηκε η κρίσιμη και επικίνδυνη για τους λαούς ανταγωνιστική στάση των ιμπεριαλιστών για παγκόσμια κυριαρχία, ο ρόλος των περιφερειακών δυνάμεων και ο κίνδυνος ενός γενικευμένου πόλεμου, με ολέθριες επιπτώσεις.
Ακόμη εξετάστηκε και το πρόβλημα των προσφύγων και το περιεχόμενο της αγωνιστικής μας αλληλεγγύης, που θα αναδεικνύει τις αιτίες που γεννούνε τα κύματα των προσφύγων. Ακόμη και τη διεκδίκηση του δικαιώματος των προσφύγων για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, ελεύθερη και ασφαλή διέλευση, άσυλο και έγγραφα. Ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Άξιο αναφοράς είναι ότι αγωνιστές της Λαϊκής Αντίστασης ήδη έχουν επισκεφτεί μαζικά το καταυλισμό προσφύγων Ειδομένης, όπου μαζί με την υλική βοήθεια, μοίρασαν προκήρυξη στην αγγλική και αραβική γλώσσα και ανάρτησαν πανό, παρά και ενάντια στις αρνήσεις της αστυνομίας και των ΜΚΟ.
Τέλος στα πλαίσια της εξελισσόμενης πανελλαδικής σχετικής καμπάνιας του Μαρτίου από τη Λαϊκής Αντίστασης, οργανώθηκαν για τις επόμενες δύο εβδομάδες οι πρώτες παρεμβάσεις και πικετοφορίες σε Αμπελόκηπους, Εύοσμο, εργοτάξια της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, νεολαιΐστικα στέκια. Στα μισά του μήνα σε νέα συνέλευση θα πραγματοποιηθεί απολογισμός των παρεμβάσεων και ο προγραμματισμός του δεύτερου δεκαήμερου του Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com